Heinz-Christian Strache Németországban tett feljelentést az ibizai videó ügyében

ma7 2019. június 10., 14:12

Büntetőfeljelentést tett két németországi városban Heinz-Christian Strache volt osztrák alkancellár azon személyek ellen, akik felelősek lehetnek az úgynevezett ibizai videó elkészítéséért, közzétételéért és terjesztéséért.

Fotó: archívum

A Süddeutsche Zeitung (SZ) arról számolt be, hogy a müncheni és hamburgi ügyészség megerősítette a feljelentés tényét. Ezekben a városokban található az osztrák alkancellár lemondásához vezető videófelvételt elsőként közzétevő SZ, illetve a Der Spiegel szerkesztősége.

A feljelentések azonban nem a két lap kiadójára, hanem konkrét személyekre vonatkoznak, számolt be az osztrák Kurier online kiadása.

A Kurier.at úgy tudja, a feljelentés két szemponton alapul. Az egyik olyan filmfelvételek készítése, amelyek „alkalmasak a rajta szereplő személyről alkotott összkép jelentős károsítására”, míg a másik „személyes jellegű képfelvételek nyilvánosságra hozása”.

A bécsi ügyészség eközben mérlegeli Strache és a volt FPÖ-pártvezető, Johann Gudenus nyilatkozatainak büntetőjogi felelősségét. A két politikus az „ibizai videóban” ígéretet tett egy állítólagos orosz oligarcha képviselőjének osztrák kormányzati szerződések elnyerésére, továbbá beszéltek a tiltott pártfinanszírozás lehetőségéről is.

Az osztrák és a német sajtó korábban arról számolt be, hogy Strache előtt több magánszemély is feljelentést tett az SZ, illetve a Spiegel kiszivárogtatással gyanúsítható munkatársaival szemben.

Képgalériánk:

Forrás: V4NA
0 HOZZÁSZÓLÁS