2019. október 17., 18:35

Haščák a Gorillával kapcsolatos összes irat nyilvánosságra hozására szólít fel

Jaroslav Haščák, a Penta társtulajdonosa a teljes Gorilla-akta nyilvánosságra hozását javasolja a hatóságoknak, ha ez nem ütközik jogi akadályokba. Felhívása szerint a teljes nyomozati aktát, minden jegyzőkönyvet, dokumentumot, szakértői véleményt nyilvánossá kellene tenni, és azt is szeretné, ha mihamarabb kihallgatná őt a rendőrség.

201611051044270.JAROSLAV_HASCAK_1-2.jpg

A nyilvánosságra hozásra többször is ígéretet tettek az elmúlt években, én mindannyiszor egyetértésemet fejeztem ki ezzel kapcsolatban, de nem történt semmi. Az állítólagos Gorilla-hangfelvétel valószínűleg a nyomozati anyagból származik, és mivel a szakértői vélemények és a rendőrségi vizsgálat során megállapított tények nélkül került a nyilvánosság elé, a nyomozás lefolytatásának törvényességét csak úgy lehet igazolni és a bizalmat visszaállítani, ha az összes iratot nyilvánosságra hozzák” – áll Haščák felhívásában.

Úgy véli, mivel 13-15 évvel ezelőtti ügyekben nyomoznak, a nyilvánosságra hozás nem befolyásolná a tanúkat és nem kell tartani bizonyítékok megsemmisülésétől.

Haščák azt is szeretné, ha mihamarabb kihallgatnák a hangfelvételekkel és a legújabb fejleményekkel kapcsolatban. Állítása szerint mindig teljes mértékben együttműködött a hatóságokkal a Gorilla-ügyben, amelyben tanúként szerepel.

A héten került fel az internetre a Gorilla-akta hangfelvétele, amelyet állítólag egy Vazov utcai lakásban készítettek Pozsonyban  A Gorilla-aktát 2011 decemberében hozták nyilvánosságra névtelenül. Állítólag Jaroslav Haščák politikusokkal folytatott beszélgetéseinek átiratát tartalmazza a 2005-ös és 2006-os állami üzletek provízióiról. Haščák és a Penta is megkérdőjelezi a Gorilla-akta hitelességét.

A Gorilla-hangfelvételt 2018 decemberében találta meg a rendőrség Marian K. üzletember házában. Dušan Kováčik speciális ügyész szerint egyelőre nem biztos, hogy tartalma teljesen azonos a Gorilla-aktával, ezt csak a Szlovák Információs Szolgálat tudná megerősíteni.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.