2019. november 11., 13:32

Harabin randizna Kotlebával

Štefan Harabin, a parlamenten kívüli Vlasť párt elnöke november 14-re találkozóra hívta pártja székházába Marian Kotlebát, az ĽSNS elnökét.

Štefan Harabin
Fotó: TASR

Harabin a közösségi hálón videóüzenetben tette közzé, hogy kész tárgyalni bárkivel, aki „normális Szlovákiát” akar. „Elsőként Kotleba jelentkezett. Mivel a Legfelsőbb Bíróság kimondta, hogy a pártja nem fasiszta, találkozom vele” - jelentette ki Harabin.

Szerinte a 2020-as parlamenti választáson dől el, hogy Szlovákia a normális embereké lesz-e vagy a korrupt politikusoké.

Marian Kotleba, az ĽSNS elnöke már korábban választás előtti együttműködést javasolt Harabinnak, eredetileg október végéig kellett volna választ adnia.

Felejtsük el azt, ami elválaszt bennünket, gondoljunk arra, mi a közös bennünk. Vágjunk neki együtt a választásnak, mutassuk meg, hogy Szlovákiáért képesek vagyunk összefogni” - üzente korábban Harabinnak Kotleba, hozzátéve, hogy ha nem állapodnak meg, akkor „elvesznek a nemzeti szavazatok”.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.