2019. január 8., 11:02

Hangfelvétel: Marian Kočner befolyásolhatta a főügyészség munkáját

Kočner széfjében egy újabb felvételt találtak, melyen a korábbi főügyésszel, Dobroslav Trnkával folytatott párbeszéde hallható.

Marián Kočner
Fotó: TASR

A Denník N értesülése szerint a felvétel tartalma felveti a gyanút, hogy a főügyészséget nem Trnka, hanem Marian K., illetve más oligarchák irányították, akikkel utóbbi üzleti kapcsolatban állt.

A felvételen állítólag arról beszélnek, hogyan vesztegették meg a parlamenti képviselőket 2011-ben, amikor Trnkát választották meg főügyésznek.

A napilap információi szerint szó esik a Jozef Majský szabadlábra helyezéséért fizetett kenőpénzről, valamint a Glance House-ügyről is.

Roman Kvasnica, Zlatica Kušnírová, a meggyilkolt Martina édesanyjának jogi képviselője a napilapnak megerősítette, hogy az ügyfele nevében kikérte a Marian K. és a volt főügyész között lefolyt párbeszéd átiratát.

„Ebből a párbeszédből egyértelművé válhat, hogy K. úr vesztegetésekkel befolyásolta a Szlovákiában folyamatban lévő büntetőeljárásokat. A nyomozó egyelőre megtagadta a párbeszéd átiratának átadását, amit tiszteletben tartok, mert a nyomozóban, Juhás doktorban teljes mértékben megbízunk” – mondta Kvasnica.

Trnka képtelenségnek nevezte a felvételről kiszivárgó információkat.

„Talán emlékszem, talán nem, de amiket állítanak, ostobaságok, nem szándékozom reagálni” – mondta Trnka a napilapnak, hozzátéve, hogy soha semmilyen kenőpénzt nem fogadott el Marian K.-tól.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.