Glváč-ügy: az ellenzék további fejeket akar

ma7 | TASR 2019. november 08., 12:57

Radikális változásra van szükség, az nem elég, hogy lecserélnek egy bábut, reagált Martin Glváč parlamenti alelnök csütörtöki lemondására az ellenzék.

Fotó: TASR

Michal Truban, a PS elnöke rámutatott, igazolódott, hogy van értelme az ellenzéki nyomásgyakorlásnak, ugyanakkor ennyi nem elég,

radikális változásokra van szükség, hogy eltűnjön a korrupció és az oligarchák befolyása az egészségügyből, a médiából, a közéletből”.

Andrej Kiska, a Za ľudí elnöke szintén azt hangsúlyozta, nem elég lecserélni egy politikust.

A Smer-SD botrányait nem lehet elleplezni. Egyik jön a másik után – Robert Kaliňák, Tibor Gašpar, Monika Jankovská, Martin Glváč. Csalók és maffiózók üzletelésében voltak érintettek, akik rajtuk keresztül próbálták befolyásolni és irányítani az egész országot”

- szögezte le Kiska.

Alojz Hlina, a KDH elnöke szerint Glváč lemondása egyszerre jó és rossz hír.

„A jó hír, hogy egy ilyen ember, mint Glváč, már nem parlamenti alelnök. A rossz hír, hogy az egészet a Smer úgy fogja magyarázni a választás előtt, hogy a párt megtisztulási folyamaton ment keresztül, és sokan lesznek, akik ezt elhiszik”

- figyelmeztetett Hlina.

Glváč csütörtökön jelentette be lemondását, mivel nemrég nyilvánosságra kerültek állítólagos üzenetváltásai Marian K.-val, akit a Kuciak-gyilkosság megrendelésével vádolnak. Glváč azzal indokolta a lemondását, hogy számára fontos, hogy a Smer-SD megnyerje a jövő évi választást.
0 HOZZÁSZÓLÁS