Glváč elutasította Matovič vádjait

ma7 | TASR 2019. október 22., 20:02

Martin Glváč (Smer-SD), a parlament alelnöke felszólította a bűnüldöző szerveket, hogy ellenőrizzék a Marian Kočnerral folytatott állítólagos, médiában megjelent kommunikációja hitelességét. Glváč reakcióját az asszisztense, Martin Čambalík küldte el a TASR hírügynökségnek.

Martin Glváč kontra Igor Matovič Fotó: TASR
Igor Matovič, az OĽaNO elnöke korábban kijelentette: Glváč Marian Kočner vállalkozó segítségével intézte el, hogy egy szlovák hetilap közöljön egy vele készült interjút. Ez utóbbit állítólag egy Marian Kočnerhoz közel álló újságírónő készítette. Glváč szerint nem ellenőrzött információról van szó. Emlékeztetett, hogy az OĽaNO elnöke is találkozott a vállalkozóval. Arról is beszámolt, hogy még akkor, amikor a védelmi tárcát vezette, az egyik szlovák napilap szerkesztője olyan kérdéseket küldött neki, amelyeket korábban Grendel Gábor ellenzéki képviselővel vitatott meg.

Matovič a keddi sajtótájékoztatóján nyilvánosságra hozta Marian Kočner és Glváč állítólagos üzeneteit, melyeket a Viber alkalmazással küldtek egymásnak. Egyben felszólította Glváčot, hogy szerda (október 23.) délig mondjon le a funkciójáról, mert ellenkező esetben közzéteszi a maradék mintegy 900 üzenetet is.

Glváč kedd reggel cáfolta a Denník N napilapban megjelent információkat arról, hogy Marian Kočner vállalkozóval valamilyen üzletről egyezkedtek volna. A Threemáról szóló cikkekkel szerinte csak őt és a Smer-SD pártot akarják lejáratni. Ezzel összefüggésben feljelentést is tett. A közzétett kommunikáció szerinte ellentmondásos. Hangsúlyozta: az ebben szereplő információk semmilyen módon nem diszkvalifikálják őt, és nem bizonyítják, hogy törvénysértést követett volna el, vagy visszaélt volna a hivatali hatáskörével. Azt állította továbbá, hogy Marian Kočnerral 2012 óta nem találkozott.

Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő hétfőn (október 21.) kijelentette: rá fog kérdezni a Glváč és Marian Kočner közötti kommunikációra, és ha beigazolódik a „toxikus tartalom”, komolyan megfontolja, hogyan tovább. „A megfelelő pillanatban állást foglalok majd” – fűzte hozzá.
0 HOZZÁSZÓLÁS