Fény derült Viktor Stromček és Kočner kapcsolatára

ma7 | TASR 2019. május 20., 18:59

Folyik a vizsgálat Viktor Stromček, a Smer-SD volt pártigazgatója és Marian K. letartóztatásban lévő vállalkozó üzenetváltása ügyében. Mint kiderült, a bűncselekmény ügyében, amelyre Stromček kérdezett rá a vállalkozótól, már vádat emeltek és pénzbüntetést is kiszabtak.

Fotó: TASR

Marian K. ellen korábban vádat emeltek az ún. televíziós váltók ügyében. Ján Kuciak újságíró meggyilkolása ügyében is folyamatban van egy eljárás ellene. Stromček a Markíza Televízió információi szerint egy gyerekkori barátja ügyére kérdezett rá a vállalkozótól. Andrea Predajňová, a Főügyészség szóvivője hétfőn elmondta: kiderült, hogy a szóban forgó bűnügyben vádat emeltek testi sértés és garázdaság miatt. A vádlottat a bíróság bűnösnek mondta ki, és pénzbírsággal sújtotta őt.

A Főügyészség vizsgálja, hogy nem került-e sor annak az ügyésznek a befolyásolására, akit Marian K. és Stromček említett az egymásnak küldött üzenetekben. „Jaromír Čižnár főügyész utasította az első helyettesét, hogy azonosítsa az említett bűncselekményt, és a Pozsonyi Kerületi Ügyészségen keresztül ellenőrizze az ezzel kapcsolatos eljárást. Utóbbi tájékoztatni fogja az eredményről a Főügyészséget” – erősítette meg a Markíza Televíziónak pénteken Predajňová.

A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva nem adott bővebb tájékoztatást.

A Markíza Televízió csütörtökön arról tájékoztatott, hogy a Főügyészség vizsgálja a Stromček és Marian K. közötti üzenetváltást. Később ezt úgy módosította, hogy az ügyész lehetséges befolyásolását vizsgálják.

A pártigazgató és a letartóztatásban lévő vállalkozó közötti kommunikáció szerdán került nyilvánosságra. Az üzeneteket Marian K. mobiljában találták a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozói.

Stromček nemrég bejelentette a Smer-SD párt vezetésének, hogy lemond pártigazgatói posztjáról. A funkciót 2018 óta töltötte be. Elutasította, hogy a Marian K.-hoz fűződő kapcsolata lenne távozásának oka. Korábban a közlekedési minisztérium államtitkára és kormánymegbízott is volt.

0 HOZZÁSZÓLÁS