2019. október 28., 17:40

Felolvasta az ügyész Kočner, Glváč és Ruttkayová Threema-üzeneteit

Ján Šanta, a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze felolvasta a televíziós váltók hamisításával kapcsolatos tárgyaláson Marian Kočner vádlott és Martin Glváč, a parlament alelnöke közötti kommunikáció átiratát.

Kocsner
Fotó: TASR

2017-ben a Threema alkalmazáson keresztül arról váltottak üzeneteket, hogyan érhetnék el, hogy Lucia Žitňanská igazságügyi miniszter távozzon funkciójából. Šanta felolvasta a Martina Ruttkayová újságíróval folytatott kommunikációt is, aki megrendelésre írt cikkeket Kočnernek.

„Azt a motyogóst el kell küldeni a p…ba” – írja Kočner Žitňanskáról Glváčnak. Žitňanská akkor kilátásba helyezte, lemond, ha Monika Jankovskát a Bírói Tanács tagjává választják.

Felolvasta az ügyész a nagyvállalkozó és Martina Ruttkayová közötti üzenetváltás átiratát is.

„Mindig megteszem, amire kér“ – írta az újságíróként dolgozó Ruttkayová, amikor a dóvali (Donovaly) ingatlanok tulajdonjogáról írt cikkéről vitatkozott Marian K.-val.

Az ügyészség szerint Kočner Andrej Šabík jogásszal is kommunikált. „Ez a f.sz Kuciak addig fog rágódni ezen, amíg a rendőrők is ráharapnak“ – írta Marian K. Šabíknak a Technopol Servis üggyel kapcsolatban. A később meggyilkolt Ján Kuciak is írt az ügyről.

A kommunikációból az is kiderül, Kočner megrendelte, hogy a a rendőrségi nyilvántartások alapján készítsék el neki Lukáš Kyselica nyomozó kapcsolati hálóját.

Korábban Kyselica vezette a Gorilla-üggyel és a Sylvia Klaus-Volzová meggyilkolásának megrendelésével foglalkozó nyomozócsoportot. A Šanta által felolvasott üzenetek többsége megegyezik azokkal, amelyeket már nyilvánosságra hozott a média. Az üzenetekben hemzsegnek a trágárságok és az antiszemita megjegyzések.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.