Evakuáltak egy metróállomást New Yorkban

2019. augusztus 16., 19:26
ma7

A reggeli csúcsforgalmat és a város egyik legforgalmasabb földalatti csomópontját választotta egy fiatal férfi, hogy megszabaduljon két darab kuktafazéktól. A hatóságok azonnal kiürítették a Fulton street-i állomást. Kiderült, üres, ártalmatlan edényekről van szó.

A biztonsági kamerák rögzítették, ahpgy egy fiatal férfi két darab rizsfőzőt hagy az állomáson, majd elsétál onnan, később egy harmadik edényt találtak West Village egyik útkereszteződésében is. Mindhárom edény üres volt, nem tartalmazott semmilyen robbanószert.

A hatóság  persze keresi a férfit, hogy indolkolja meg, miért hagyta a kuktákat nyilvános helyen.

A New York-i hatóságok szerint egyelőre nem lehet megállapítani, hogy egyszerűen csak meg akart tőlük szabadulni, vagy pedig pánikot kívánt okozni a pokolgép készítésére is alkalmas edényekkel.

"Korai még gyanúsítottnak nevezni a férfit" – jelentette ki az NYPD terrorelhárításért felelős szakembere.

New York állam kormányzója, Andrew Cuomo úgy nyilatkozott, minden hasonló eseményre reagálnia kell a rendőrségnek, mert ha egyetlen egyszer is nem reagálnak, és pont az a bejelentés bizonyul valóságosnak, tragédia történhet.

Fotó: Az NYPD Twitter-fiókja

A rizsfőző kukták bombaként való használata egyáltalán nem légbőlkapott dolog. Hat éve, hogy a bostoni maraton befutójánál két iszlamista fiatal felrobbantott egy házilag eszkábált, kuktába rejtett bombát. Hárman meghaltak, és százak sérültek meg a támadásban.

Kövesse facebook oldalunkat is!