Érsek Árpád: Mert hegyen-völgyön keresztül kell mennünk

ma7 | TASR 2019. április 20., 15:45

Pozsony és Kassa közötti autópálya útvonalának kijelölésekor nem a legszerencsésebb megoldást választották. Ha a déli útvonalat választották volna, az építkezés is gyorsabb lett volna. Mondta ezt Érsek Árpád közlekedési miniszter (Most-Híd) azzal, hogy a jelenlegi autópálya-útvonalon nehéz feltételekbe ütköztek.

Fotó: TASR
Abban az időben, amikor felvették a Kassa-Pozsony autópálya nyomvonalát, nem a legszerencsésebb megoldást választották, mert „hegyen-völgyön” keresztül kell mennünk,

mondta Érsek, aki szerint a geológiai viszonyok már akkor is régen ismertek voltak. "Ennek ellenére így döntöttek, és most el kell fogadnunk a döntést és be kell fejeznünk az autópályát" - tette hozzá. Elmondása szerint

az építkezés gyorsabban haladna, ha déli útvonal mellett döntöttek volna.

A miniszter felvetette az építés sebességével kapcsolatban azt is, hogy problémákat az is okozhatja, hogy a közbeszerzés esetében a fő kritériumnak a legalacsonyabb árat tekintették. "

Ami a legolcsóbb, az nem kell, hogy a legjobb is legyen,

- mondta Érsek. Szerint még ebben a tekintetben is meg kell találni a helyes mértéket.

"Igyekszem befejezni azokat az utakat, amelyeket én kezdtem el építeni. Ezek, hála istennek nem csúsznak,de még mindig nem fejeződtek be. Ebben az évben nem tudom, miképp fog történni, de remélem, hogy rendben lesz," - zárta mondandóját a miniszter.

0 HOZZÁSZÓLÁS