2019. április 26., 21:40

Emelkedett a közlekedési balesetek és az ittas vezetők száma húsvétkor

Nem vezetett eredményre a rendőrség és a sörgyártók szövetségének húsvéti balesetmegelőző akciója. Az előző évhez képest emelkedett a balesetek száma és ittas sofőr is több volt az utakon – tájékoztatta a TASR-t Denisa Baloghová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

rendorsegi-ellenorzes.jpeg
Fotó: TASR

A balesetek és az ittas vezetők száma annak ellenére is emelkedett, hogy jelentősen több járőr volt az utakon a húsvéti ünnepek alatt. A 8631 járművezetőt ellenőriztek, közül 43 (0,5%) volt ittas. Ez 0,1 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez viszonyítva. A férfiak között több volt az ittas vezető, háromszor több, mint a nők között A besztercebányai régióban volt a legtöbb az ittas sofőr.

Jó előre tájékoztattuk a rendőrségi akcióról, ezért bennünket is megleptek az eredmények. A bejelentett megelőző és felvilágosító intézkedéseken túlmenően szigorúbb intézkedéseket is foganatosítunk, mert ittas embernek semmi keresnivalója a volánnál- mondta Ľuboš Rumanovský, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője.

A húsvéti ünnepek alatt 30 százalékkal emelkedett a közlekedési balesetek száma. Ezek közül 23 ittas vezetés miatt történt, ami 53% -os növekedést jelent a húsvéti ünnepek idején.

„Az ittas vezetés miatt történt balesetek csökkenését reméltük a megelőző akciótól, de legalább is azt, hogy nem fog növekedni ez a szám. Ezentúl még jobban oda fogunk figyelni a problémára” – mondta Jana Shepperd, a Szlovákiai Sörgyártók Szövetségének elnöke

Megosztás
Címkék