2019. szeptember 30., 10:37

Egyre több részlet lát napvilágot a lezuhant MiG-29-es ügyében

Szombat este a rossz időjárás és az elégtelen mennyiségű üzemanyag miatt egy éles lövedékekkel felfegyverzett MiG-29-es gyakorlórepülés közben lezuhant. Az utóbbi két napban érdekes részletek derültek ki a gép vesztét illetően.

Mig-29
Galéria
+3 kép a galériában
Fotó: TASR

A MiG-29-es géptípus a szlovák légierő egyik, ma már jelentőségét vesztett harci repülőgépe. A hadsereg összesen 12 ilyen repülővel rendelkezik, de a szombati baleset után, a vizsgálatok lezárultáig, nem engedélyezik a típus további gyakorlórepüléseit.

Az igazsághoz ugyanakkor az is hozzátartozik, hogy a gépek legtöbbje nincs is repülésre alkalmas állapotban.

Fotó:  TASR

A szombati gyakorlórepülésre két MiG-29-est küldtek fel, úgy este nyolc óra tájban. A romló időjárási körülmények miatt a két gépet végül nem sokkal a felszállás után visszarendelték a szliácsi repülőtérre, ám míg az egyikük simán leszállt, a másik gép pilótája úgy döntött, a kialakult köd miatt inkább Pozsony felé veszi az irányt. Körülbelül száz kilométer után jelezte az irányításnak, hogy gond van az üzemanyaggal, így miután gépét egy lakatlan terület felé irányította, a pilóta katapultált. A gép végül Assakürt (Nové Sady) település közelében zuhant le. A pilóta egy helyi lakos segítségével tudta értesíteni a mentőszolgálatot, akik nem sokkal később meg is találták őt, és a nyitrai kórházba szállították.

Az eset pikantériája, hogy a gép éles lőszerekkel a fedélzetén szállt fel, a lezuhanáskor néhány ezek közül fel is robbant.

A gép pilótája felettesei szerint egyike a legtapasztaltabbaknak, közel 650 órányit repült a típussal. Jelenleg a besztercebányai kórházban ápolják.

A szlovák hadsereget jelentős anyagi kár érte, bár pontos mértékére csak következtetni lehet. A piacon körülbelül 30-35 millió euró körüli áron lehet ilyen típusú gépeket vásárolni, bár ezekhez már a megfelelő felszerelés, kiegészítők, lőszerek, sőt tréningek is tartoznak.

Fotó:  TASR

A MiG-29-es napjainkban korántsem jelent csúcstechnikát, a hetvenes évek elején azonban az amerikai géptípusok komoly konkurenciájának számított. Igaz, már akkoriban is sokat bírálták kicsiny üzemanyagtartályai miatt, így ezeken a későbbiekben módosítottak is.

A szlovák légierő jelenleg, a gyakorlórepüléseket leszámítva, a földi irányítással nem kommunikáló gépek azonosítására és "elfogására" használja a típust. Valódi harcértékük ma már alig van.

Peter Gajdoš, a honvédelmi tárca vezetője szerint a baleset rámutat arra a régóta hangoztatott tényre, hogy a szlovák hadsereg infrastruktúrája igencsak megérett a modernizálásra.

Mig-29
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.