Egy ország és egy nemzet felemelkedéstörténetéről - Íme az új családpolitikai akcióterv

ma7 2019. február 10., 15:26

Orbán Viktor évértékelője mindig a politikai évad egyik legfontosabb eseménye. A miniszterelnök nagyívű családpolitikai akciótervet jelentett be a Nemzeti Konzultáció eredményei alapján és foglalkozott az Európa jövőjét meghatározó Uniós választásokkal, és a magyar "felemelkedéstörténettel". 

Fotó: MTI

Vasárnap délután bejelentett családokat segítő lépések már az idén hatályba léphetnek. A bejelentés mottója:

Nekünk nem számok kellenek, hanem magyar gyerekek. Ha beletörődünk, hogy nem tudjuk biológiailag fenntartani magunkat, azzal elismerjük, hogy magunknak sem vagyunk fontosak. Akkor miért lennénk másnak fontosak?
Íme a csomag:

- Bevezetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását. Minden 40 év alatti nő az első házassága esetén 10 millió forintos kedvezményes kölcsönben részesülhet. A törlesztést az első gyermek érkezésekor 3 évre felfüggesztik, a második gyermek esetében újabb 3 évre felfüggesztik és a tőketartozás a harmadát elengedik, a harmadik gyermeknél a maradék tőketartozást elengedik.

- Bővül a CSOK kedvezményes hitele, a két- és többgyerekes családok használt lakás vásárlására is felhasználhatják. Heteken belül jelentik be a falusi emberekre szabott CSOK-ot.

- Már a második gyermek születésekor 1 millió forintot, a harmadik gyermek születésekor 4 millió forintot, minden további gyermeknél 1-1 milliót vállalnak át a jelzáloghitelből.

- Azok a nők, akik legalább négy gyermeket szültek életük végéig mentesülnek az szja-fizetés alól.

- Elindul a nagycsaládosok autóvásárlási programja, a legalább 3 gyermekes családoknak 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást adnak.

- Megvalósul a teljes bölcsődei ellátás, 3 év alatt 21 ezer új férőhelyre lesz szükség, amiből az év végéig 10 ezer megépül. 2022-re minden szülő bölcsődébe viheti a gyermekét.

- Bevezetik a nagyszülői gyedet, ha a szülők így döntenek.

 

Balog Zoltán a  Polgári Magyarországért Alapítvány bevezetőbeszédében beszélt arról, hogy részt vett a Nemzeti Imareggelin az Egyesült Államokban, ahol még az ellenzék is tapsolt az elnöknek, majd megemlítette, hogy milyen jó, hogy a magyar ellenzéket nem a házelnök vezeti. 

Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség.

Orbán Viktor beszéde első felében azt fejtegette, hogy a nemzet és az ország elmúlt nyolc éve nevezhető-e felemelkedéstörténetnek.

Nemzetünk mintegy tíz év alatt talpra állt, visszavette a sorsa feletti rendelkezés jogát. Győzni fogunk, újra és újra győzni fogunk. A magyarok sokat dolgoznak, tervezgetnek, mi ez, ha nem felemelkedés-történet? Tíz év közös munka eredményeként a magyarok ismét hisznek a jövőjükben- állapította meg, majd kifejtette: 

 Az eredmények nem a vak szerencsének köszönhető, a magyar gazdaság már hetedik éve növekszik. Sem a harmadik kétharmadot, sem a kiemelkedő gazdasági növekedését nem adták ajándékba. Magyarország mindenért megdolgozott. 

Az ország többsége elvárja, hogy legyen munkája, és a munkájának legyen értelme.Teljesítményéért cserébe legyen biztonságos otthona, tisztességes élete, jövő a gyermekeinek. Ezt szolgálja a minimálbér-emelés, a családpolitikai intézkedések.

A magyar baloldal történelmi bűne, hogy nem vállalta a szegénység felszámolásáért vívott harcot. Ezt a küzdelmet a Fidesz-KDNP felvállalta, szegénység ellen munkával. A változás máris szembeötlő, és ezt az EU is elismerte.
Az ellenzékről: politikai pornográfia a szélsőjobb összefogása a baloldallal. A magyar családok százezreit meghurcoló kommunista, és a magyar honfitársaink százezreinek haláláért felelős ideológia frigye. Az európai baloldal szégyene, hogy ezt támogatja.
Az ellenzék vezetői inkább komédiásnak tűnnek, mint komoly politikusoknak, a Parlamentben és az MTVA épületében történt randalírozás pályakezdő színészek útkereső próbálkozásának tűnik.
A magyar gazdaság a dimenzióváltás stádiumában van, fizikai munka ugyan mindig lesz, mindig szükség lesz a munkájukra, meg is kell becsülni őket. Melléjük fel kell futtatni a fejlesztő és kutató iparágakat is. Új típusú munkahelyek jöttek létre Magyarországon, egyre magasabb fizetéssel.
 A magyar gazdaság élen jár az exportban. Nem adjuk fel a célkitűzést, hogy legalább 2 százalékkal meghaladja az uniós átlagot a magyar gazdaság teljesítménye. A legnagyobb eredményeink még hátra vannak, a java csak ezután következik. A gazdasági tények azt mutatják, Magyarország magasan jegyzett, nagyszerűen teljesítő emberek országa.
A kanyarban előzünk majd. 
Mindenki arra számít, hogy a világgazdaság lehűl és lassul, nekünk vannak erre válaszaink: nem engedjük el a vezérfonalunkat, nem adjuk fel a tervünket, hogy a magyar gazdaság növekedése minden évben legalább 2 százalékponttal meghaladja az európai átlagot.
Újra megjelentek a világpolitikában a kommunista eszmék. Újra ki kell állnunk magyarságunkért, kereszténységünkért, családjainkért, szabadságunkért. Az új internacionalizmus fellegvára Brüsszel, eszköze pedig a bevándorlás. Ha Brüsszel esélyt kap, az EU-s választások után bevándorlókontinenssé teszik Európát kötelező kvótákkal, a hatáskörök megvonásával, migránsvízummal.
Ez EP azt is megszavazta, hogy növeljék a bevándorláspárti szervezetek forrásait, kísérleti bevándorlás-programokat alkotnak, pénzügyi büntetést akarnak kiszabni az ellenálló országoknak. Súlyos tétje van tehát az EP-választásoknak.
Történelmi válaszúthoz értünk, azok az országok, akik a migráció mellett döntenek, azok kevert népességet hoznak létre. Történetük a hagyományos értelemben véve véget ér.
A pénzemberek úgy gondolják, mivel ők sikeresek, nekik kell irányítani a világot. Az ő sikerük azonban az emberek kizsigereléséből származik. Az európai baloldal azt a téves következtetést vonták le, hogy a nemzetszocializmusból a nemzetet kell kihagyni, a szocializmust pedig megtartani. Így lettek a nemzet, a család és a keresztény életforma sírásója. Erről szól az európai választás, erre készül Brüsszel. Olyan Európai Parlamentet akarunk, amely tiszteletben tartja a nemzetek önrendelkezését.
Nekünk nem számok kellenek, hanem magyar gyerekek. Ha beletörődünk, hogy nem tudjuk biológiailag fenntartani magunkat, azzal elismerjük, hogy magunknak sem vagyunk fontosak. Akkor miért lennénk másnak fontosak.

A kormány döntése értelmében 700 milliárd forint jut egészségügyi fejlesztésekre, ideértve a budapesti centrumkórházakat is. Megreformálnák a középiskolai nyelvoktatást is, aminek keretében a diákok 2x2 hetes külföldi nyelvtanfolyamon vehetnek részt, aminek költségét a kormány állja majd - jelentette ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor hagyományosan fordulatával fejezte be beszédét:

Rajtunk van a gondviselés áldása, hajrá Magyarország, hajrá Magyarok.

 

 

0 HOZZÁSZÓLÁS