Durva részletek derültek ki az óbudai hármas gyilkosságról

ma7 2019. augusztus 25., 13:52

Az óbudai Zöldlomb utca társasházának egyik lakásában három holttestet találtak pénteken. Egy 34 éves férfi végzett négy éves gyermekével, 31 éves élettársával, majd önmagával is. Azóta kiderült, a szomszédok a gyilkosság feltételezett időpontjában jelentették a rendőrségen, hogy furcsa zajok jönnek a lakásból, de a hatóságok nem szálltak ki a helyszínre.

Fotó: MTI

A BRFK fegyelmi eljárást indított, mert, ahogy a police.hu közleményében áll, "egy bejelentésre nem megfelelően reagált a Tevékenység-irányítási központ munkatársa".

A police.hu azt írja, a rendelkezésre álló adatok alapján 2019. augusztus 22-én 10 óra 54 perckor egy nő hívta a segélyhívót, mert egy nappal korábban, a hajnali órákban furcsa hangokat hallott a szomszédból. A bejelentő azt is elmondta, hogy egész nap nem látta a mellette lévő lakásban bérlőként élő családot. A nyomozás adatai szerint a bejelentést megelőzően 24 órával a család tagjai már nem éltek.

Ez még nem minden, hiszen augusztus 20-án, csütörtökön is jártak a rendőrök a családnál. Akkor az asszony hívta ki őket azzal, hogy férje elvette a kulcsait, de a járőrök közvetítésével úgy tűnt, sikerült megoldani a vitás szituációt.

Három holttestet találtak egy budapesti lakásban
Az egyik áldozat egy négyéves kisgyermek – az édesapa lehet az elkövető.

Közben az index.hu helyi lakókkal beszélve kiderítette, a család már tavaly decemberben a hatóságok látókörébe kellett volna, hogy kerüljön. Lakásuk ugyanis kigyulladt, a szomszédok voltak kénytelenek kihívni a tűzoltókat és a mentőket, akiket az otthon tartózkodó apa nem volt hajlandó beengedni. Csak a rendőrök kiérkezése után jutottak be a lakásba, ahol az apa és kisfia tartózkodtak.

Látszottak a problémáik, de nem voltak elzárkózva, volt, hogy nekem is segített az apa. Azt gondolom, hogy ha becsöngetett volna hozzájuk egy családsegítő, vagy megfelelő szakember, hogy nincsenek egyedül a gondjaikkal, és ezeken lehet segíteni, akkor nyitottak lettek volna rá”

– mondta el az egyik lakó az index.hu-nak.

0 HOZZÁSZÓLÁS