Drucker már gyűjti az aláírásokat

ma7 | TASR 2019. augusztus 14., 17:30

A SMER egykori belügy - és egészségügyi minisztere úgy tűnik, tényleg komolyan gondolja a pártalapítást, és már gyűjti az ehhez szükséges aláírásokat.

Fotó: TASR

A pártalapításhoz a hatályos törvények szerint tízezer aláírásra van szükség, a Drucker által kiadott közlemény szerint ezek összegyűjtéséhez már a héten hozzálátnak az exminiszter aktivistái.

A politikából hiányzik a normalitás, (...) természetesnek kellene lennie, hogy pártprogramok vannak, hogy normális, elérhető eredmények vannak. Főleg ott, ahol nagy az adósságunk a társadalom irányába.

- jelentette ki a szépreményű, leendő pártelnök.

Munkatársait, partnereit egyelőre nem kívánta megnevezni, de megígérte, hamarosan bemutatja őket. Drucker a TASR információi szerint lefoglalt egy www.dobrávolba.sk című weblapot is, lehet, hogy ez lesz új pártjának neve is. Érdemes megjegyezni, Csehországban már van egy ugyanilyen nevű, bár igencsak jelentéktelen pártocska.

Drucker további politikai jövője még igencsak ködös. Nemrégiben hírbe hozták a regnáló miniszterelnökkel, Peter Pellegrinivel. A felek találkoztak is, de mindketten úgy nyilakoztak, pártpolitikáról nem esett szó.

Drucker ugyanakkor azt is elismerte, a SMER-ben még mindig napirenden van, hogy náluk folytatná a politizálást.

0 HOZZÁSZÓLÁS