Dankot zavarja a budapesti zászlórúd mérete, és még nagyobbat akar Pozsonyba

ma7 2019. július 16., 16:52

Andrej Danko (SNS) házelnök harmincméteres zászlórudat tervez felállítani a szlovák parlament épülete elé. Nem titkolt célja ezzel túlszárnyalni a magyar nemzeti lobogó árbócát Budapesten.

Fotó: TASR

A fővárosba érkezők egy ideje megfigyelhették, hogy a szlovák parlament épülete előtt nagy munkálatok zajlanak. Andrej Danko (SNS) házelnök kezdeményezésére ugyanis egy harminc méter magas zászlórudat készülnek bebetonozni - írja a Sme napilap.

Hasonló méretű zászlórúd Szlovákia szomszédos országai közül csak Budapesten található (27 méter). Jól tudja ezt Andrej Danko, éppen ezért külön kérte, hogy az ő „rúdjuk” még ennél is magasabb legyen.

„Andrej Danko házelnök kérése volt egy olyan zászlórúd, amely magasabb, mint a Budapesten található” – mondta el Tomáš Kostelník, a Nemzeti Tanács Hivatalának szóvivője.

A munkálatok befejezése szeptemberre várható. Danko ugyanis szeptember elsején, a Szlovák Alkotmány napján szeretné kitűzni a szlovák nemzeti zászlót, amely így nem sokára harminc méterről loboghat Pozsonyban.

Arról, hogy mennyibe is kerül az új zászlórúd felállítása a Szlovák Nemzeti Tanács Hivatala nem kívánt nyilatkozni.

 

 

0 HOZZÁSZÓLÁS