2019. július 17., 13:59

Családi veszekedés

Andrej Danko (SNS), a parlament elnöke összetűzésbe került Katarína Cséfalvayovával (Most-Híd), a parlament külügyi bizottságának elnökével a külföldi szolgálati utak miatt. A parlamenti hivatal közzétette az összes bizottsági elnök külföldi útjainak listáját. Cséfalvayová Danko szerint átlagon felüli számot produkált. Felszólította őt, hogy ne használja fel kampányolásra a parlament belső adminisztratív forrásait.

koalicios-belviszaly.jpg
Fotó: ma7
A parlamenti hivatal által közzétett statisztika szerint Cséfalvayová idén hat külföldi úton vett részt. A legtöbb utazás – hét - Ľuboš Blaha (Smer-SD), az európai ügyekért felelős bizottság elnökéhez fűződik. A hivatal emlékeztetett: Blaha az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésén a szlovák parlamentet képviselő állandó küldöttség vezetője, illetve az EBESZ Parlamenti Közgyűlésén az SZK Nemzeti Tanácsát képviselő állandó küldöttség tagja.

„Felszólítom Katarína Cséfalvayovát, hogy ne vezesse félre a közvéleményt, és ne használja fel politikai pontszerzésre a parlament belső adminisztratív forrásait. A statisztikákból nyilvánvaló, hogy utazásainak száma átlagon felüli. Kizárok bármiféle elfogultságot a személyét illetően” – jelentette ki Danko. A parlamenti hivatal közleménye szerint minden egyes külföldi út esetében megvizsgálják annak gazdasági jövedelmezőségét, költségeit és hasznát.

Cséfalvayová az Aktuality.sk portált arról tájékoztatta, hogy a parlament elnöke nem hagyta jóvá grúziai útját. A képviselő Batumiba utazott volna a „Grúzia európai útja” (Georgia’s European Way) című nemzetközi konferenciára. Hozzátette: korábban egy budapesti útját is törölték. Ez utóbbi költségei elenyészőek voltak, ráadásul végül két másik képviselő utazott el helyette. Cséfalvayová azt állítja, hogy indoklás nélkül törölték az útjait.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.