2019. június 2., 15:12

Csáky: Bugár távozása a feltétel

A TA3 hírtelevízió vasárnapi A politikában című vitaműsorában az EP-választásokon listavezetőként indult Csáky Pál (MKP), illetve Nagy József (Most-Híd) csörtéjének lehettek szemtanúi a nézők.

Csáky-Nagy-vita a Présben (podcast)

A műsorban foglalkoztak a két magyar érdekeltségű párt lehetséges együttműködésével is.

Csáky Pál szerint addig nincs értelme ilyen tárgyalást folytatni, amíg továbbra is Bugár Béla lesz a Most-Híd elnöke. Mint megjegyezte, a magyarok körében Bugár Béla neve egyre rosszabbul cseng.

Nagy József úgy látja, hogy egyáltalán nincs realitása a pártelnök menesztésének, mivel szerinte Bugár Béla a legnépszerűbb magyar politikus a felvidéki magyarok körében és Szlovákiában. A Most-Híd nem engedi, hogy kívülről káderezzék a párt vezetőit és attól tegyék függővé a lehetséges együttműködést.

A politikus szerint az MKP és Bugár között személyes konfliktus van, ezt azonban Csáky cáfolta. Úgy vélekedett, hogy nem azoknak kell a párbeszédet lefolytatni, akik 20 éven át együtt politizáltak az MKP-ben a pártszakadásig, hanem egy új nemzedéknek, amelyet nem érintett a párton belül kialakult nézetkülönbség.

Szóba került Orbán Viktor magyar kormányfő személye is. Nagy József szerint Orbán deformálja a demokráciát Magyarországon, mire Csáky megjegyezte, hogy lehetnek ugyan gondok ezzel, de ő ha továbbra is EP-képviselő, lenne nem szavazná meg a magyar kormányt elítélő EP-határozatot.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.