Chmelár kérvényezte a Socialisti.sk mozgalom bejegyzését

ma7 | TASR 2019. szeptember 12., 15:41

Eduard Chmelár egyetemi oktató, politológus csütörtökön kérvényezte a Socialisti.sk mozgalom bejegyzését. A Belügyminisztérium iktatójában 14 236 állampolgártól begyűjtött aláírást adott le. Erről Matej Pintér, az alakulófélben lévő mozgalom szóvivője tájékoztatott. Egy párt vagy mozgalom bejegyzéséhez legalább 10 000 aláírás szükséges.

Eduard Chmelár Fotó: TASR

„Az aláírásokat nagyon rövid idő, gyakorlatilag hat hét alatt gyűjtöttük össze. Ez az önkéntesek és az állampolgárok érdeme, akik a környezetükben spontán módon gyűjtötték az aláírásokat, melyeket aztán postán küldtek el nekünk, amiért óriási hálával tartozunk nekik. Elkötelezetten és nagy alázattal pályázunk az állampolgárok bizalmára” – nyilatkozta Chmelár, aki azt ígérte, hogy a Socialisti.sk egy autentikus baloldali mozgalom lesz. A részletes programot a formáció bejegyzése után fogja ismertetni.

Eduard Chmelár 2015-ben már megpróbált alapítani egy mozgalmat Szolidaritás, Ökológia, Erőszakmentesség (Solidarita, ekológia, nenásilie – SEN) néven. A Belügyminisztérium akkor elutasította a mozgalom bejegyzését, mivel a tárca munkatársai hibákat találtak az aláírásokat tartalmazó ívekben. Az aláírások mellett több esetben nem létező, elveszett vagy eltulajdonított személyi igazolványok számai szerepeltek. Ezek a személyi igazolványok nem azokhoz a személyekhez tartoztak, akiknek a neve mellett feltüntették a számukat. A mozgalom bejegyzésének elutasítását Chmelár politikailag motivált tettnek nevezte.
0 HOZZÁSZÓLÁS