Bugár nekiment Dankónak: Nem tudom elképzelni, hogy az üdülési utalványokat mindenkire kiterjesszék

ma7 2019. szeptember 21., 14:39

Ha valamelyik képviselő meghiúsítja az alkotmánybírói jelöltek megválasztását, az legyen az ő felelőssége – mondta a szlovák TV Szombati párbeszédek című műsorában a Most-Híd koalíciós párt elnöke, Bugár Béla. Megismételte, hogy a párt nyilvános választásokon fog szavazni a jelöltekről.

Fotó: topky.sk
Nem fogjuk megszavazni a titkos szavazást, ez legyen nyilvános. Ha valaki meghiúsítja a szavazást, akkor mindenki tudni fogja, ki miatt történt. És ez az ő felelőssége lesz

 - mondta Bugár.

Nyilvános választás

A SaS ellenzéki párt elnöke, Richard Sulík is egyetértett Bugárral.

Pontosan, a szavazóknak joguk van tudni, hogyan szavaznak az általuk megválasztott képviselők

 - válaszolta szavaira Sulík. Felhívta Most-Hid elnökét, hogy találkozzon vele és állapodjanak meg a választásokról.

Nyilvánosan felajánlom, üljünk le és egyezzünk meg abban, hogy melyik bíró juthat tovább

 - mondta Sulik.

Bugar válaszában kinyilvánította, hogy először ilyen megbeszélést a koalíciós partnerekkel kell lefolytatnia, ugyanakkor nem zárta ki a találkozót az ellenzéki párttal.

Most-Híd elnöke (persze miután megbeszélték a kulisszák mögötti egyeztetést Sulíkkal), hogy szó ne érje a ház elejét, kifejezte reményét, hogy az alkotmánybírák jelöltjeinek megválasztásakor ne  a kulisszák mögötti megállapodások érvényesüljenek.  

Csak egy kérdés:
Eddig hol voltatok?
Üdülési utalványok

A politikusok a jelenlegi kormányzati szociális csomagokkal is foglalkoztak. Bugár bírálta az SNS, illetve annak elnöke, Andrej Danko javaslatát, miszerint minden társaság alkalmazottai kapjanak üdülési utalványokkal.

Nem tudom elképzelni, hogy megszavaznák az ötvennél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató társaságok számára is az üdülési utalványok folyósításának kötelezővé tételét

- mondta Bugár.

E tekintetben Sulík kritizálta a kormány koalíciójának az osztogatási gyakorlatát, illetve azt, hogy nem tudják betartani a kiegyensúlyozatlan költségvetés fenntartását. Sulík szerint Peter Kažimír (Smer-SD) volt költségvetési miniszter felelős a költségvetés jelenlegi helyzetéért. Úgy ítéli meg, hogy utóda Ladislav Kamenicky (Smer-SD) "gyenge miniszter a koalíción belül", valószínű azért, mert csak nemrég vette át a pénzügyminisztériumot. Az ellenzéki SaS vezetője szerint a válságnak nem muszáj begyűrűzni, de vannak olyan jelek, hogy mégiscsak megérkezik. A helyzet megoldása, szerinte, az úgynevezett. karcsú állam és az üzleti környezet javítása.

Romló preferenciák, eltávolodó szavazók

A Most-Híd elnöke pozitívan értékeli, hogy a párt a megfizetett közvélemény-kutatások során nem esett négy százalék alá.

Nem estünk le négy százalék alá, ez fontos. A négy százalékról mindig fel lehet jönni ötre

 - kommentálta. Bugár szerint a közvélemény-kutatások mindig "jeleznek valamit".

Gyakrabban kell látogatnunk a régiókat, aktívabban el kell magyaráznunk az eredményeket"

- mondja.

Az ellenzéki SaS elnöke, Richard Sulik szintén érzékeli, hogy a párt preferenciái estek.

E mögött az új pártok megjelenését látja, amelyek "hatalmas média támogatással" és "hatalmas költségvetéssel" indultak.

"Természetesen ez csökkentette a százalékokat a felméréseken. Ez azt jelenti, hogy harcolnunk kell. Többet kell tennünk" - kommentálta Sulík, aki szerint minden a 2020. február 29-i választásokon fog eldőlni

 

0 HOZZÁSZÓLÁS