Bugár hat százalék feletti eredményt várt, de...

ma7 | TASR 2019. március 17., 14:45

Zuzana Čaputová sikeréhez hozzátartozik, hogy a kisebbségi szavazó a szélsőségesektől tart leginkább. Ezt Bugár Béla, köztársaságielnök-jelölt mondta a TA3 politikai vitaműsorában, miután nem jutott tovább az elnökválasztás második fordulójába.

Fotó: TASR

„A kisebbségi szavazó a szélsőségesektől tart leginkább, a választóink egy része ezért szavazott Zuzana Čaputovára” – mondta Bugár, aki szerint a választói számára éppen ő lehetett az erősebb ellenjelölt a szélsőségesek mellett. Hozzátette: a transzparens számláján lévő több mint 300 000 euró, amelyet a támogatóitól kapott, jól volt felhasználva, és ez a pénz „nem veszett el”.

Az elnökválasztás második fordulójában Čaputovát szeretné támogatni. Ugyanakkor nem akarja megmondani a szavazóinak, hogy kire szavazzanak. Úgy gondolja, hogy a Štefan Harabin és Marian Kotleba választói nem fogják Čaputovát támogatni, ez pedig a Most-Hídat arra „kötelezi”, hogy ezt a jelöltet támogassák. Bugár nem érzi úgy, hogy köteles lenne a koalíciós partnerének a jelöltjét támogatni.
Bugár a saját indulásával kapcsolatban elmondta, hogy hat százalék feletti eredményt várt. Szerinte az első kör eredményei azt mutatják, hogy ez a választás egyáltalán nem tükrözte a parlamenten belüli erőviszonyokat.

Bugár a legutóbbi parlamenti választások utáni koalícióra lépéssel kapcsolatban elmondta, hogy ezzel a lépéssel azt akarta megmutatni, hogy pártja képes együttműködni olyan pártokkal is, amelyekkel mások nem tudnak. Ezenkívül elmondta, hogy a korábban feszült szlovák-magyar kapcsolatok enyhítésében pártja nagy szerepet játszott. A Most-Hídnak Bugár szerint megvan az állandó szavazótábora. Ján Kuciak oknyomozó újságíró megölése ezt nem befolyásolta, mert ez után is megtartották a 6 százalékos támogatottságukat.

Bugár a jövőben szeretne beszélni a Most-Híd párt tagjaival a saját elnöki posztjáról, de továbbra is érzi a támogatásukat. Ugyanakkor azt szeretné, ha a párt tagjai aktívabb szerepet vállalnának, ezért elképzelhetőnek tartja, hogy megváltoztatják a párt alapszabályzatát.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS