Bugár: Előre szóltunk, hogy az SNS három javaslatát nem fogjuk támogatni

ma7 | TASR 2019. október 23., 07:25

A Most-Híd előre jelezte, hogy nem fogja támogatni az SNS három törvényjavaslatát. Ezt Bugár Béla, a Most-Híd elnöke jelentette ki kedden, reagálva Andrej Danko, a parlament és az SNS elnöke nyilatkozatára. Bugár hozzátette: a karrierje során egyszer sem találkozott olyannal, hogy egy képviselő egy minisztérium létrehozásáról nyújtott volna be javaslatot, ráadásul pár hónappal a választások előtt.

Fotó: TASR

„Három törvény esetében előre szóltunk, hogy a frakciónk ezeket nem támogathatja, így is történt” – mutatott rá Bugár.

A Most-Híd kedden nem szavazta meg az idegenforgalmi és sportminisztérium létrehozásáról, valamint a közbeszerzésről szóló javaslatot.

Bugárék előre jelezték azt is, hogy nem fogják támogatni azt a javaslatot sem, amelynek értelmében a 49 dolgozónál kevesebbet alkalmazó munkáltatók is kötelesek lennének üdülési utalványokat biztosítani az alkalmazottaiknak.

Bugár szerint Danko és Tibor Bernaťák, az SNS frakcióelnöke is tudták előre, hogy a pártja nem fogja támogatni az említett törvényeket. Sajnálja, hogy az SNS elnöke érzelmektől túlfűtötten reagált.

„Az elmúlt 30 évben sokkal kellemetlenebb dolgokat is átéltem, különféle helyzeteket a különféle koalíciókban, és mindig sikerült hideg fejjel megoldást találnunk. Remélem, ő is lecsillapodik” – utalt Danko kijelentéseire a Most-Híd elnöke. Hozzátette: a második legfőbb közjogi méltóságnak nem szabadna ennyire érzelmektől túlfűtötten megnyilvánulnia.

Bugár elmondása szerint a Koalíciós Tanács már régen nem ült össze.

Semmit sem fogunk támogatni, ami úgymond növeli az állami kiadásokat. Nekünk már gyakorlatilag csak a költségvetés számít”

– tette hozzá.

Andrej Danko, az SNS koalíciós párt elnöke a mai naptól nem vesz részt a Koalíciós Tanács ülésein. Ezt azután jelentette ki, hogy a parlament kedden nem fogadta el az SNS két törvényjavaslatát. Az egyik a közbeszerzésről szólt, a másik pedig az idegenforgalmi és sportminisztérium létrehozásáról. A Most-Híd képviselői mindkét szavazásnál tartózkodtak, amit Danko „hátba döfésnek” titulált.
0 HOZZÁSZÓLÁS