2019. október 14., 12:16

Besztercebányán és Kassán vannak az ország legjobb kórházai

Az INEKO intézet szerint a besztercebányai egyetemi kórház, illetve a Kassa Saca nevű városrészében található magánklinika voltak Szlovákia legjobb kórházai 2019-ben.

besztercebányai kórház
Fotó: TASR

Idén ötödjére adták át a legjobb kórházaknak járó elismerést. A nagy állami kórházak versenyében a rózsahegyi katonai kórház végzett a második helyen, a harmadik helyre pedig a túrócszentmártoni egyetemi kórház futott be.

A kórházakat hat paraméter alapján sorolták be, a besztercebányai volt az egyetlen, amely mind a hatban átlagon felüli eredményt produkált.

Azaz az egészségügyi szolgáltatások, a tapasztalat, a diagnózisok nehézsége, a páciensek elégedettsége, az átláthatóság, illetve gazdálkodási téren is az élen végzett a besztercebányai intézmény. A rózsahegyi kórháznál az átláthatóság miatt vontak le pontokat, ugyanakkor rendkívül jó az agyi érkatasztrófák utáni felépülések mutatója, Turócszentmárton pedig a sürgősségi ellátás gyorsaságával emelkedett ki a mezőnyből.

Az ország leggyengébb kórháza idén a nagyszombati egyetemi kórház lett, amely mind a hat mutatóban átlagos vagy annál rosszabb eredményeket ért csak el.

A nagyszombati intézmény például már évek óta "vezet" az elégedetlenségi mutatókban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.