magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2019. szeptember 2., 16:03

Bejegyezte a belügyminisztérium az Emberekért (Za ľudí) pártot

Hétfőn hivatalosan bejegyezte a belügyminisztérium az Emberekért (Za ľudí) Za ľudí pártot – tájékoztatta a TASR-t az új párt, amely 16 ezer támogató aláírást gyűjtött össze a bejegyeztetéshez. Az alakuló kongresszust szeptember végére tervezik.

kiska-za-ludi.jpg
Fotó: webnoviny.sk

Andrej Kiska, a párt alapítója leszögezte, a több ezer aláírás kötelezi őket, a párt pedig meg akarja mutatni, hogy lehet más a politika – tisztességes, szakmai, és az emberek érdekében folytatott politizálást ígér.

Mindannyian látjuk, mi folyik körülöttünk, és tudjuk, hogy nehéz munka és küzdelem vár ránk. Le kell vágni a polip csápjait. Az emberek torkig vannak a korrupcióval, azzal, hogy szétlopják az államot, hogy nem működik az egészségügy és nem elég színvonalas az oktatás. A megoldások szerepelnek pártunk programjában, amelyet hamarosan bemutatunk a nyilvánosságnak

- szögezte le Kiska.

Egy párt bejegyeztetéséhez legalább tízezer támogató aláírás szükséges, a Za ľudí augusztus elején adta le az íveket. A belügyminisztériumnak 30 napja van a döntés meghozatalára. Szlovákiában jelenleg több mint 150 bejegyzett politikai párt és mozgalom van.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.