2018. május 22., 08:00

Beismerték: a Kuciak-gyilkosság helyszínelésénél voltak hiányosságok

A felügyelő ügyész szerint a Ján Kuciak meggyilkolása utáni első helyszínelésen voltak hiányosságok a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság nyomozójának munkájában. Erről Jana Tökölyová, a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) szóvivője hétfőn tájékoztatott.

Ján Kuciak és jegyese
Fotó: TASR

„Mivel az érintett nyomozó már nem dolgozik az ügyön, az ügyész nem tehet további intézkedéseket vele kapcsolatban. Az ÚŠP jelenleg nem rendelkezik olyan információval, amely felkeltené a gyanút, hogy információk szivárogtak ki a rendőrségi tisztségviselők felé. Amennyiben a felügyelő ügyész megtudná, hogy a nyomozati iratokban álló információk erre jogosulatlan személyek tudomására jutottak, akkor azonnali lépéseket tenne az ügyben” – tette hozzá az ÚŠP szóvivője.

A meggyilkolt újságíró és jegyese, Martina Kušnírová szüleinek megmutatták a nyomozati iratok egy részét. Ezt Daniel Lipšic, a Kuciak család ügyvédje közölte a Markíza és a Joj televízióval. Szerinte az első helyszínelést „elfuserálták”. Ezt az alapján az anyag alapján állítja, amelyet a meggyilkolt pár családjai számára elérhetővé tettek. 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.