2019. november 4., 12:19

„2500 euróból nem tudok megélni!” panaszkodta Jankovská Kočnernek

Monika Jankovská volt igazságügyi államtitkár Marián Kočnerrel váltott Threema-üzenetei sok mindenről árulkodnak. Hogy nagy lábon élt, ahhoz sem fér kétség, mégis egy alkalommal olyan megjegyzést tett Kočnernek, amivel rengetek szlovák állampolgárnál kiütötte a biztosítékot.

jankovská
Fotó: TASR

A váltóügyekben illetékes ügyész a minap olvasott fel először kettejük kommunikációjából. Jankovská egy alkalommal arra panaszkodott, hogy kevés a pénze:

2500 eurós fizetésből nem tudok megélni két felnőtt gyermekkel”

– írta Kočnernek.

Ez a mondat az, ami mélyen felháborított sok kisembert, akik ennek az összegnek sokszor csak  töredékéből kénytelenek megélni, miközben becsületesen dolgoznak. Szlovákiában a minimálbér jelenleg 520 euró és az átlagbér ennek az összegnek nagyjából a duplája. Hol van ez az összeg attól, amit Jankovská kevesell a megélhetéshez? Ilyen nagy fizetésről a legtöbben csak álmodnak.

A Threema-üzenet ráadásul még visszatetszőbb, ha figyelembe vesszük, hogy a volt államtitkár ezt akkor írta, mikor Kočnerrel arról értekezett, hogy a pozsonyi vár alatt akar luxuslakást venni, 500-600 ezer euró értékben. Nem mellesleg, állítólag ma is ebben lakik, bár nem az ő nevére van íratva, hanem a fiaiéra.

Jankovská jelenleg havi 600-900 euróból kénytelen „tengődni”, mivel bíróként sem praktizálhat. Vagyis most él nagyjából annyiból, mint egy átlag szlovákiai polgár. Neki viszont lehetnek bőven tartalékai, míg a legtöbb embernek az sincs.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.