2019. július 7., 14:03

Az SNS bírálja Maroš Šefčovičot

Jaroslav Paška, a Szlovák Nemzeti Párt parlamenti képviselője egy nyilatkozatot tett közzé, és ebben bírálta Maroš Šefčovič EB-biztost, mert szembe ment Szlovákia családpolitikájával.

paska-sefcovic.jpg
Fotó: TASR

Nem régen napvilágra került egy különös ügy, amelynek egyik szereplője az izraeli Dan Sobovitz, Šefčovič brüsszeli beosztottja.

Sobovitz és homoszexuális élettársa, a francia Grégory Merly két ismeretlen nő petéjét a saját spermájukkal mesterségesen megtermékenyíttették és egy béranya közreműködésével két gyermeknek adtak életet. A béranyának ezért állítólag 100 ezer eurót fizettek.

Az EU jogszabályaira hivatkozva most azt tervezik, hogy Berlinben, ahol együtt élnek, közösen nevelnék őket. Paška szerinte ez a furcsa berlini család közvetlen bizonyítéka az EU legfelső köreiben uralkodó elferdült szemléletmódnak, valamint a két homoszexuális férfi arrogáns önzésének és a népesség egy részével (a nőkkel) szembeni intoleranciájának, amikor megfosztják a gyermekeket attól, hogy teljes családban nőjenek fel, amelyet egy anya és egy apa alkot. Így tudatosan félárvákká teszik gyermekeiket.

Szlovákia egyértelműen kiáll a hagyományos családmodell mellett és Maroš Šefčovič államfőjelöltként egyebek mellett ezzel (is) kampányolt. Ugyanakkor beosztottjának magatartását azzal mentegette, hogy a családdal kapcsolatos nézetek a gondolat szabadságával és az általános értékrenddel összeegyeztethetők, ezek nem mennek szembe semmilyen európai értékkel vagy jogszabállyal. Az SNS követeli, hogy következetesen ítéljék el a brüsszeli adminisztráció végig nem gondolt, a biológiai törvényszerűségekkel dacoló álláspontját és felszólítja az EB szlovák alelnökét, hogy ne közreműködjön a homoszexuális közösségeknek az újszülöttekkel kapcsolatos, etikailag elfogadhatatlan manipulációjában. Ellenkező esetben Šefčovič nem számolhat az SNS támogatásával semmilyen fontos EU-s tisztségre való jelölésnél és a nemzetiek meggyőződése, hogy ezt megérti Peter Pellegrini miniszterelnök is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.