2019. szeptember 11., 18:09

Az Összefogás diák- és ifjúsági szervezetek vezetőivel egyeztetett

Az oktatásügy és az ifjúsági témák stratégiai fontosságúak a magyarság fejlődése szempontjából. Az Összefogás mozgalom ezért szerdán a diák- és ifjúsági szervezetek vezetőivel egyeztetett Komáromban.

osszefogas-sajto-1.jpg
Médialapozó

A találkozón Leczkési Zoltán, a Diákhálózat elnöke, Urbán Péter, a Tandem nonprofit szervezet vezetője, valamint a Szlovákiai Magyar Fiatalok Tudományos és Kulturális Társulása (Téka) részéről Bajcsi Ildikó és Bencze Dávid vettek részt. Az Összefogás részéről Mózes Szabolcs és Orosz Örs volt jelen a találkozón.

A Téka vezetői beszámoltak a szervezet által készített kutatások eredményeiről. Urbán Péter a Beszéljünk iskoláink jövőjéről című projektjük eredményeit ismertette, a Diákhálózat elnöke az egyetemisták meglátásait tolmácsolta.

„Célunk, hogy folyamatos szakmai párbeszéd legyen a politikum és a szakmai és érdekvédelmi szervezetek között. Ennek nyitólépése ez a találkozó“ – fogalmazott Mózes Szabolcs, az Összefogás mozgalom előkészítő bizottságának megbízottja. Az Összefogás célja, hogy a mozgalom programjának elkészítésébe bekapcsolja a szakmai és érdekvédelmi szervezeteket is. A felek megegyeztek, hogy a szakmai egyeztetést bővített keretek között a közeljövőben folytatják.

„Pozitívumként értékeljük a megkeresést, mivel az utóbbi években egyetlen párt sem sűrűn érdeklődött afelől, mi a diákok álláspontja. Mindnyájan egyetértettünk a következő irányvonalak menti program létrehozásában: a szlovák nyelv idegennyelvként való oktatása, a tanári szakma tisztességes díjazása, a felsőoktatási intézmények oktatási színvonalának emelése és a diákok bürokratikus leterheltségének csökkentése“ – mondta Leczkési Zoltán, a Diákhálózat elnöke.

"Nagyon fontosnak ítéljük a kisebbségi térben a minőségi oktatás előnyben részesítését, amely az iskolai rendszer minden szintjét érinti. Ez ugyanis hosszú távon komolyan meghatározza kisebbségi társadalmunkat, főként az értelmiség cselekvési dinamikáját" – fogalmaztak a Téka képviselői.

osszefogas-sajto-1.jpg
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.