2019. október 9., 11:48

Az MKP és az Összefogás is reagált Bugár szavaira

A Most-Híd nem indul koalícióban az MKP-val a parlamenti választáson, de még nincs teljesen elvetve az a gondolat sem, hogy együtt indul a két párt, például választási párt létrehozásával – jelentette ki a Tablet.tv politikai vitaműsorában Bugár Béla, a Most-Híd elnöke. A ma7.sk kikérte a magyar politikai erők véleményét Bugár kijelentései kapcsán.

MKP_sajtáj_09_26
Fotó: Bodó Károly

Bugár Béla felvetése kapcsán, azaz, hogy a Most-Híd és az MKP jelöltjei közösen, egy harmadik listán indulnának, megkerestük Králik Róbertet, az MKP sajtótitkárát. Králik elmondta,

a választási lista leadásának határidejéig még van mód politikai tárgyalások lefolytatására.

A szóvivő hozzátette, a párt pénteki elnökségi ülésén és az OT szombati tanácskozásán tárgyalni fognak a parlamenti választáson való indulás formájáról.

"A Híd döntse el, mit akar. Múlt pénteken kaptak egy konkrét ajánlatot, hogy vegyenek részt a formálódó közös magyar listán, erre mostanáig nem reagáltak. Közben belengettek valamit, aminek nem látni a valós paramétereit. A választókat nem lehet megvezetni: nyáron két hónapig húzták az időt a koalíciós tárgyalással, azóta ajánlották a saját listájukat, most egy választási pártot. Ha komolyan gondolják a magyar-magyar együttműködést, akkor a szavakat nagyon gyorsan tetteknek kell követniük" – mondta megkeresésünkre Mózes Szabolcs, az Összefogás Mozgalom előkészítő bizottságának megbízottja.

Debnár Klára, a Most-Híd szóvivője megkeresésünkre elmondta, Bugár Béla a Tablet.tv-nek adott interjújában két lehetséges indulási formáról beszélt.

A Most-Híd vagy önállóan indul jövő februárban, vagy a Most-Híd és az MKP jelöltjei közösen indulnának egy harmadik listán.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.