2019. július 12., 16:10

Az MKP és az MKDSZ is elkötelezett híve az összefogásnak

Ma délután a Magyar Közösség Pártja kezdeményezésére az MKP székházában a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség képviselőivel került sor tárgyalásra, amivel folytatódtak a 2020-as parlamenti választás előtti egyeztetések a szlovákiai magyar pártok között. A találkozó végén közös nyilatkozatot adtak ki.

MKP-MKDSZ
Fotó: Bodó Károly

Az MKP-t a tárgyaláson Menyhárt József elnök és Farkas Iván alelnök képviselte, míg az MKDSZ részéről Fehér Csaba elnök és Sárközi János alelnök volt jelen, tájékoztatta portálunkat Kocur László, az MKP pártigazgatója. 

A találkozó során a tárgyalófelek egyetértően leszögezték, hogy a parlamenti képviselet érdekében szorgalmazni kell a magyar közösség érdekeit védő politikai pártok összefogását:

nem kisebb a tét, mint a magyar képviselet biztosítása.

Az MKDSZ tudomásul vette a két nagy párt, az MKP és a Most-Híd koalíciókötési szándékát. Leszögezi, hogy a magyar együttműködés kialakítása elsősorban e két párt felelőssége. Mindemellett fontosnak tartja a megszületendő koalíció széles politikai mozgásterének biztosítását – hangsúlyozva a szélsőséges politikai erők kizárását – olvasható a pártok közös sajtónyilatkozatában.

A tárgyalófelek a mai találkozó során  egyetértettek abban is, hogy a magyar közösség parlamenti képviseletének biztosítása a két nagy párton kívül a többi párt felelősségét is jelenti. Ahogy az MKP, az MKDSZ is megalakulása óta elkötelezett híve és előmozdítója az összefogásnak, s ha kialakul az együttműködés, az MKDSZ is csatlakozik hozzá – áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott dokumentumban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.