2019. március 12., 10:20

Az államfő a Közbeszerzési Hivatalban járt

Andrej Kiska államfő hétfőn nagyra értékelte a közbeszerzés menetének egyszerűsítését és az elektronikus információs rendszer bevezetését a Közbeszerzési Hivatalnál.

kiska-hlivak.jpeg
Fotó: TASR
Kiska bírálatot fogalmazott meg a minisztériumok egyes állami alkalmazottaival kapcsolatban. „Továbbra is olyan emberek vannak a minisztériumokban, akik úgy érzik, hogy ha megnyerik a választásokat, akkor bármit megtehetnek. Olyan megrendeléseket támogatnak, amelyek nincsenek összhangban azzal, ahogyan egy modern társadalomnak bánnia kellene a lakosok pénzével” – mondta az államfő.

A Közbeszerzési Hivatalnak szerinte fontos szerepe van a társadalomban. „Körülbelül 5 milliárd euró megy át évente a kezük alatt” – emlékeztetett Kiska.
Az államfő arra is figyelmeztetett, hogy főleg a kisebb falvak tartanak a közbeszerzéstől, mivel ezt bonyolultnak találják. „Nagyon örülök, hogy az elnök úr – a félelmek eloszlatása érdekében - a közbeszerzés menetének az egyszerűsítését ígérte” – tette hozzá.

Miroslav Hlivák, a hivatal elnöke nagyra értékelte az államfő látogatását, amelyre Szlovákia történetében először került sor. „A hivatal szerepét eddig alábecsülte a társadalom” – mondta. Hlivák szerint az általa vezetett intézmény  kulcsfontosságú szerepet játszik az államba vetett bizalom visszaállításában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.