Andrej Kiska hivatalosan bejelentette, hogy saját pártot alapít

ma7 | TASR 2019. június 17., 14:49

Andrej Kiska volt szlovák államfő ma egy Besztercebányán tartott sajtóértekezleten hivatalosan is bejelentette, hogy új pártot alapít.

A pártelnök és segítőtársai Fotó: TASR

A politikai tömörülés neve Za ľudí (Emberekért) lesz. Az előkészítőbizottság tagjai: Jana Žitňanská, volt EP-képviselő, Juraj Šeliga, a Tisztességes Szlovákiáért szerveződés egykori szóvivője, Mária Kolíková volt igazságügyi államtitkár és Michal Luciak, a volt elnök belpolitikai tanácsadója.

A párt legfontosabb célkitűzései között említette, a minőségi és elérhető egészségügyi szolgáltatást, az igazságosságot, a korszerű és színvonalas oktatásügyet, a régiófejlesztést és az egészséges, élhető környezetet.

A Smer kész Kotlebával és Harabinnal együtt kormányozni, ezért "egyetlen szavazat sem veszhet kárba" - közölte Kiska.

A Progresszív Szlovákia (PS) és az Együtt koalíció tagjainak azt üzente: "ne a sajtón keresztül üzengessünk egymásnak, hiszen ismerjük egymás telefonszámát."

„Azokat az embereket akarjuk megszólítani, akik meg vannak győződve róla, hogy Szlovákiában mindenkit egyenlő esélyek illetnek meg. Alternatívát akarunk kínálni azoknak is, akik a mostani ellenzékben nem látnak alternatívát” – tette hozzá Kiska, hangsúlyozva: a párt célja a jelenlegi Smer-kormány leváltása.

„Vissza akarjuk adni Szlovákiát az embereknek” – zárta az exelnök.

0 HOZZÁSZÓLÁS