2019. október 22., 18:58

Andrej Danko: Bugár Béla csúnyán átvert

Az SNS nem fogja a továbbiakban támogatni a Most-Híd javaslatait, sőt az SNS elnöke a Koalíciós Tanácson sem kíván ezen túl részt venni.

Andrej Danko, Bugár Béla
Fotó: TASR

Andrej Danko ezt az után mondta, hogy a plénumban nem ment át a nemzetiek két törvénymódosítása.

Egyrészt a közbeszerzésről, illetve az idegenforgalmi és sportminisztérium alapításáról szóló javaslatuk.

Egyúttal kijelentette, hogy csalódott a Most-Híd elnökében, Bugár Bélában, és megismerte Bugár Béla jellemtelenségét. Szerinte

Érsek Árpád közlekedési miniszter amellett, hogy nem képes építeni az autópályákat, semmit sem tesz a szlovák idegenforgalom fejlesztéséért.

Danko a keddi szavazást az egyik legnagyobb politikai csalódásaként jellemezte, és ezért a továbbiakban nem fogja támogatni a Most-Híd javaslatait.

Számomra ez ma elérte a politikai csúcspontot

- mondta Danko. Azt is mondta, hogy sok koalíciós dologról inkább hallgat.

De a mai esemény politikai szempontból elviselhetetlen számomra.

Danko azt is tudni véli, hogy a hidasok nem fogják támogatni a javaslatát, mellyel kiterjesztenék az üdülési utalványokat a kisebb vállalatok alkalmazottai számára. A nemzetiek vezére azt is elmondta, hogy

ismeri a hazai idegenforgalom utóbbi fejlődését, amit az ország pont az általa javasolt üdülési utalványok bevezetésének köszönhet.

Andrej Danko szerint az idegenforgalomért felelős közlekedési tárca semmit sem tesz, és Bugár Béla őt személyesen átverte, amikor

nem volt képes férfiasan kiállni, és elmondani, hogy gondjai vannak a javaslataimmal.

Bugár: Remélem, Danko lecsillapodik

A Most-Híd előre jelezte, hogy nem fogja támogatni az SNS három törvényjavaslatát. Ezt Bugár Béla, a Most-Híd elnöke jelentette ki kedden, reagálva Andrej Danko, a parlament és az SNS elnöke nyilatkozatára.

Bugár hozzátette: a karrierje során egyszer sem találkozott olyannal, hogy egy képviselő egy minisztérium létrehozásáról nyújtott volna be javaslatot, ráadásul pár hónappal a választások előtt.

Három törvény esetében előre szóltunk, hogy a frakciónk ezeket nem támogathatja, így is történt”

– mutatott rá Bugár.

A Most-Híd kedden nem szavazta meg az idegenforgalmi és sportminisztérium létrehozásáról, valamint a közbeszerzésről szóló javaslatot. Bugárék előre jelezték azt is, hogy nem fogják támogatni azt a javaslatot sem, amelynek értelmében a 49 dolgozónál kevesebbet alkalmazó munkáltatók is kötelesek lennének üdülési utalványokat biztosítani az alkalmazottaiknak.

Bugár szerint Danko és Tibor Bernaťák, az SNS frakcióelnöke is tudták előre, hogy a pártja nem fogja támogatni az említett törvényeket. Sajnálja, hogy az SNS elnöke érzelmektől túlfűtötten reagált.

„Az elmúlt 30 évben sokkal kellemetlenebb dolgokat is átéltem, különféle helyzeteket a különféle koalíciókban, és mindig sikerült hideg fejjel megoldást találnunk. Remélem, ő is lecsillapodik” – utalt Danko kijelentéseire a Most-Híd elnöke.

Hozzátette: a második legfőbb közjogi méltóságnak nem szabadna ennyire érzelmektől túlfűtötten megnyilvánulnia.

Bugár elmondása szerint a Koalíciós Tanács már régen nem ült össze. „Semmit sem fogunk támogatni, ami úgymond növeli az állami kiadásokat. Nekünk már gyakorlatilag csak a költségvetés számít” – tette hozzá.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!