A vegyespárt nyilvános szavazást szeretne

ma7 | TASR 2019. február 11., 13:45

A Most-Híd koalíciós párt az alkotmánybíró-jelöltekről szóló nyilvános szavazást támogatja. Erről Debnár Klára pártszóvivő tájékoztatott hétfőn. A párt ezzel a lépessel akarja kizárni a látszatát is, hogy a háttérben megegyeztek volna az ĽSNS párttal.

Amikor még mást mondtak

A szóvivő hozzátette: a Most-Híd frakciója maximális erőfeszítést fog kifejteni, hogy a parlament megválassza mind a 18 alkotmánybíró-jelöltet.

„A Most-Híd párt mély aggodalommal és felháborodással követi a háttérben zajló, különféle taktikai játékokat az egyes pártok között. Kijelentjük, hogy ezekbe a játékokba a Most-Híd képviselőit nem vonták be, és nem vesznek részt azokban” – mondta Debnár azokkal a médiában megjelent információkkal összefüggésben, melyek szerint a Smer-SD az ĽSNS képviselőivel tárgyalt.

A parlament várhatóan kedden (február 12.) szavaz az alkotmánybíró-jelöltekről. A képviselőknek a 39 pályázó közül 18 alkotmánybíró-jelöltet kell választaniuk, akik közül Andrej Kiska államfő kilencet fog kinevezni a leköszönő alkotmánybírók helyére. A megbízatási idejük 12 évre szól.

0 HOZZÁSZÓLÁS