A Most-Hidat sokkolta Cséfalvayová és Fedor viselkedése

ma7 2019. június 12., 19:45

A Most-Híd két képviselője – Katarína Cséfalvayová és Martin Fedor – titkos találkozón vett részt, ahol Tomáš Druckerrel, a Smer-SD volt miniszterével tárgyaltak. Drucker új politikai párt létrehozását tervezi, és valószínű, hogy éppen ezért invitálta találkozóra a hidas képviselőket. A titkos találkozót a Plus Jeden Deň kapta lencsevégre.

Fotó: PlusJedenDen

Tomáš Druckerről már elhangzottak olyan hírek, miszerint visszatér a politikai életbe. Sőt, több mint valószínű, hogy saját párt létrehozásában gondolkodik. Drucker elmondta, több emberrel is tárgyalásokat folytat az esetleges együttműködésről.

„Ezek különböző emberek, nem csak a politikai életből” – mondta.

A Plus Jeden Deň felvételeiből világossá vált, hogy Drucker a Most-Híd két képviselőjét is megszólította. „Igen, beszélgetéseket folytatunk erről” – támasztotta alá Drucker, majd később már óvatosabban fogalmazott: „Biztosan értesítek arról, ha ilyen döntés születne” (új politikai párt alapítása – a szerk. megjegyzése).

Lesz mit magyarázni Bugár Bélának

A Plus Jeden Deň szerint ez a visszafogottság arra utalhat, hogy Drucker már gyaníthatja, Fedornak és Cséfalvayovának párton belül problémákat okozhat a Smer-SD egykori miniszterével való találkozás.

Képgalériánk:
Fotó: MICHAL SMRČOK

Tény és való, hogy a két hidas képviselő komoly galibát okozott magának, amit a Most-Híd szóvivőjének nyilatkozata is alátámaszt. „Erről a találkozóról a sajtóból értesültünk, de nem kívánunk a sajtón keresztül reagálni rá. A képviselőinkkel folytatott beszélgetésekre más fórumunk van” – írta a szlovák lapnak válaszként Debnár Klára, a Most-Híd szóvivője. Jelezte azonban, főleg Cséfalvayová az, akinek van mit megmagyaráznia.

Mivel Katarína Cséfalvayová pártunk tagja, és a külpolitikai kérdésekben képviseli azt, így őszinte és világos magyarázatot várunk el tőle”

– mondta Debnár Klára.

Több pártban is szerepeltek már

A szlovák Plus Jeden Deň megjegyezte, hogy Cséfalvayová, ahogy Fedor is, fiatal életkoruk ellenére már nagyon gazdag tapasztalatokkal rendelkeznek ami a politikai pártok váltogatását illeti. 

Cséfalvayová ott volt Radoslav Prochádzka Sieť nevezetű pártjának megalakításánál. Majd később kilépett a pártból és a Most-Híd tagja lett. Fedor az SDKÚ-DS párton keresztül került be a politikába. 2016-ban a Sieť tagjaként lett parlamenti képviselő, majd nem sokkal a választások után – Cséfalvayovához hasonlóan – a Most-Hídba lépett át.

Tomáš Drucker politikai karrierje is figyelemreméltó. 2018 márciusában Smer-SD jelöltjeként Róbert Kaliňákot váltotta a belügyminiszteri poszton. Hivatalba lépését követően nem egészen egy hónappal azonban lemondott. A harmadik Fico-kormány idején egészségügyi miniszter is volt.  

 

Forrás: Plus Jeden Den

0 HOZZÁSZÓLÁS