A Most-Híd éberebben védené a demokráciát

ma7 | TASR 2018. november 17., 15:18

A környezetünkben mind több politikus inspirálódik tekintélyelvű politikai stílusból és használ kevésbé demokratikus elemeket. Ezért még éberebbnek kell lennünk, és védenünk kell a demokráciát. Ilyen értelmű határozatot fogadott el a Most-Híd országos tanácsa szombaton, azzal kiegészítve, hogy a dolgokat össze kell kötni és nem szétválasztani.

Fotó: TASR

„Ma, amikor a társadalmunk egyre inkább osztódik és a múlt század kilencvenes éveinek színvonalához közelít, minden polgárnak, koalíciós és ellenzéki politkusnak, a médiának, a harmadik szektor szervezeteinek mindent meg kell tennie, hogy a társadalmi szinten ne osztódjunk, hanem közeledjünk. A konspirációs elméletek gyártása, indulatok keltése, az állam elleni bizalmatlanság mélyítése egyik vagy másik félnek hozhat néhány politikai pluszpontot, de Szlovákiának ártanak” - tette hozzá a Híd -, mert szerintük így senki sem nyerhet, de minden veszíthetünk.

Ezért a Most-Híd Országos Tanácsa a következő időszakban, amikor Szlovákia nagy kihívások előtt áll, mindenkit felelős tettekre kér.

A második határozatuk a párt parlamenti képviselői csoportját támogatja a fiatal családok megsegítése érdekében tett erőfeszítéseikben. „Fontos lépésnek tartjuk azon törvények elfogadását, amelyekkel a hat év alatti gyermekek esetében kétszeres adóbonuszt, illetve az ifjú házasoknak adandó start kölcsönt szeretnénk bevezetni, mert mindkettő a része a kormányprogramnak, amellyel a negatív demográfiai fejlődésre keresünk megoldást.”

A párt harmadik határozata Szlovákia tisztábbá tételét, környezetvédelmét, és a nemzeti parkok védelmét támogatja. Ezért koalíciós szinten támogatják a környezet védelmét célzó törvényeket.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS