2019. szeptember 2., 14:14

A miniszterelnök egyelőre kitart a pártja mellett

Peter Pellegrini kormányfő, a Smer-SD alelnöke meggyőződéses szociáldemokratának tartja magát és a politikai nézetein nem kíván változtatni. Arra a kérdésre, hogy rajta lesz-e a Smer-SD választási listáján, azt válaszolta, „egyelőre úgy fest, hogy igen”.

Peter Pellegrini
Fotó: TASR

Reméli, hogy Robert Fico pártelnökkel és a többi alelnökkel nyílt és pragmatikus vitát tudnak folytatni arról, hogyan nézzen ki a Smer-SD jelöltlistája.

Nyilván mindenki elmondja, kiket tud elképzelni a listán és kiket nem. Úgy gondolom, megtaláljuk a megfelelő receptet, hogy a Smer-SD meg tudja őrizni befolyását és támogatottságát”

- tette hozzá Pellegrini.

Elmondta, hozzá akar járulni ahhoz, hogy a Smer-SD ismét megnyerje a választást és kormányt alakítson. Először a pártban akarja elmondani, kit nem tud elképzelni a választási listán, bár a nyáron már kijelentette, nem gondolja, hogy Tibor Gašpar volt országos rendőrfőkapitánynak helye lenne rajta.

Rober Fico pártelnök augusztusban kijelentette, kész meghozni bizonyos döntéseket azért, hogy a párt megnyerje a választást, még azt sem zárta ki, hogy nem ő lesz a listavezető. Pellegrinire is utalva hozzátette, bárki szerepelhet a Smer-SD listáján, aki jelenleg vezető funkciót tölt be. Ugyanakkor arra is emlékeztetett, hogy a jelöltlista összetételére a pártelnök tesz javaslatot és az elnökség hagyja jóvá.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.