2019. október 24., 13:38

A Magyar Fórum felszólította Bugárt, hogy magyarázza meg Kočner Hidat érintő üzeneteit

Simon Zsolt, a parlamenten kívüli Magyar Fórum (MF) elnöke felszólította Bugár Bélát, a Most-Híd kormánypárt elnökét, hogy magyarázza meg Marian Kočner állítólagos üzenetét, mely szerint a vállalkozó előre tudta, hogy a Most-Híd a kormány tagja lesz a 2016-os választások után. Kočner ellen a Kuciak-gyilkosság megrendelése ügyében emeltek vádat.

Simon Zsolt
Fotó: TASR

A közzétett információkból az következik, hogy Kočner közvetlenül a 2016-os választások után üzenetet váltott Martin Glváč-csal (Smer-SD), a parlament jelenlegi alelnökével.

A vállalkozó állítólag azt írta, hogy szerinte a Most-Híd, az SNS, a Smer-SD, valamint a Sieť pártból távozó politikusok fognak kormányt alakítani.

Simon akkoriban még a Most-Híd alelnöke volt, emiatt most úgy érzi, átverték őt.

Tény, hogy 2016. március 7-én a Híd még egy jobboldali kormányt részesített előnyben. Egy héttel azután, hogy Marian K. megírta ezt az SMS-t, a Híd változtatott a retorikáján, és elkezdett Ficóval tárgyalni”

– mutatott rá Simon a csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az MF elnöke feltette a kérdést:

Kočner honnan tudta előre, hogy a Most-Híd hogyan fog dönteni?

Egyben felszólította Bugárt, hogy magyarázza meg ezt az üzenetet, és tisztázza, milyen egyezséget kötött Robert Ficóval, a Smer-SD elnökével. A szóban forgó kommunikációt szerdán (október 23.) tette közzé Igor Matovič, az OĽaNO elnöke.

Az MF elnöke szerint a Marian Kočner és Alena Zsuzsová között 2018 márciusában váltott üzenetek is magyarázatra szorulnak. Ebben az időben tárgyalt a Most-Híd a kormányalakításról.

Ha erről nem tudtatok, lépjetek ki a pártból, átvertek titeket”

– üzente Simon a volt párttársainak.

FRISSÍTÉS

Érsek Árpád közlekedési miniszter és a Most-Híd elnökségi tagja Simon kijelentéseivel kapcsolatban azt mondta, hogy nem tudott arról az egyezségről, amit állítólag a Smer-SD párttal kötöttek 2016-ban, a kormányalakítással összefüggésben.

Hozzátette: meglepték ezek az információk. Nem tudott arról sem, hogy állítólag létezett egy előzetes terv a jelenlegi koalíció felállításáról.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.