2019. november 24., 17:48

A Magyar Fórum és az Összefogás is jóváhagyta a csatlakozását a közös listához

Az MKP Országos Tanácsának tegnapi ülése után vasárnap délutáni túlórázást vállalt mind a Magyar Fórum Országos Tanácsa, mind az Összefogás mozgalom közgyűlése.

osszefogas-kozgyules.jpg

A döntést a Farkasdon ülésező Magyar Fórum Országos Tanácsa hozta meg hamarabb, egyhangúlag jóváhagyva a Magyar Közösség Pártjával és az Összefogás mozgalommal megvalósuló választási párt, a Magyar Közösségi Összefogás listáján történő közös indulást.

A Magyar Fórum a választási listán 30 személlyel vesz részt. A közös választási listán a Magyar Fórum jelöltjeit az első húsz helyen belül a 4., 8., 12. és 16. hely illeti meg. A felsorolt helyeken Simon Zsolt, Janits Erzsébet, Gál Zsolt és Bindics László indul.

A tanácskozás során megtárgyalták a Magyar Fórum választási programjának egyes fejezeteit, valamint a választási kampány főbb irányvonalait is.

A Magyar Fórum prioritása, hogy a választások után megvalósuljon a kormányváltás (elutasítanak mindenféle együttműködést a Smer-SD-vel, SNS-szel és Kotleba pártjával.) A párt Országos Tanácsa reményét fejezi ki a közös választási lista sikerét illetően. Buzdít minden magyar és magyar érzelmű választópolgárt, hogy szavazatával a 2020. február 29-iki választásokon járuljon hozzá a Magyar Közösségi Összefogás listája – minden szlovákiai magyar – sikeréhez.
A Magyar Fórum garantálja az Európa-orientált politika megvalósítását, hogy a leadott szavazatok nem fognak a rossz oldalon, Fico és társai mellett kikötni. Céljuk, hogy a Dél-Szlovákiában élők életszínvonala legyen olyan, mint az ország északi régióiban élőké. Hosszú távú cél, hogy a magyarok legyenek egyenlő állampolgárok mind alkotmányos, mind gazdasági, mind kulturális tekintetben – olvasható a Magyar Fórum közleményében.

Az Összefogás mozgalom kicsit később fejezte be közgyűlését, ahol szintén úgy döntöttek, hogy közösen indulnak az MKP-val és a Magyar Fórummal a februárban esedékes parlamenti választáson.

Döntés született arról is, hogy az Összefogás nevében ki induljon a közös listán.  

Mózes Szabolcs, a második helyen. Orosz Örs, a hatodik, Nagy József a kilencedik, Zachar Pál pedig a 17. helyen indul.

Az Összefogás közgyűlése döntött a listavezető személyéről is, amelyet a megegyezés alapján az MKP jelölt.

A tagok egyhangúlag elfogadták Bárdos Gyulát, mint a felvidéki magyarság integráló személyiségét.

A három formáció a jövő hét elején írja alá az együttműködési szerződést és mutatja be a teljes listát. A közös program egyeztetése a napokban folytatódik.

 A Magyar Közösségi Összefogás listája első húsz helyének várható összetétele:
1. Bárdos Gyula, MKP
2. Mózes Szabolcs, Összefogás
3. Őry Péter, MKP
4. Simon Zsolt, Magyar Fórum
5. Menyhárt József, MKP
6. Orosz Örs, Összefogás
7. Domin István, MKP
8. Janits Erzsébet, Magyar Fórum
9. Nagy József, Összefogás
10. Cziprusz Zoltán, MKP
11. Farkas Iván, MKP
12. Gál Zsolt, Magyar Fórum
13. Furik Csaba, MKP
14. Zupkó Tamás, MKP
15. Gergely Papp Adrianna, MKP
16. Bindics László, Magyar Fórum
17. Zachar Pál, Összefogás
18. Kiss Beáta, MKP
19. Nagy Dávid, MKP
20. Iván Tamás, MKP
Megosztás
Címkék