A kormányfőt zavarja a jelöltek magas száma

2019. március 16., 18:05
ma7 | TASR

Peter Pellegrini kormányfő nagy reményeket fűz az államfőválasztáshoz, éjjel pedig alig fogja várni az eredményt. Ezt szombat délután jelentette ki, miután leadta a szavazatát a besztercebányai Ján Bakoss Alapiskolában.

pellegrini-elnokvalasztas.jpg
Fotó: TASR

„Nagyon szeretném, ha a választásokon a lehető legtöbb választó részt venne, mert ez azt bizonyítaná, hogy az emberek érdeklődnek a közügyek iránt, és ez lenne a helyes. Szilárdan hiszem, hogy jól fognak választani, és ha nem lesz meg a győztes az első fordulóban, a második körbe két felelősségteljes jelöltet fognak tovább juttatni, akik két hét múlva küzdenek meg az elnöki palotáért” – mondta Pellegrini.

Ezzel összefüggésben hangsúlyozta, hogy az elnöki hivatal iránt nagyobb tiszteletet kellene tanúsítanunk. „Engem zavar a jelöltek ilyen magas száma – 13 -, mert ez annak a jele, mintha sokan gondolnák úgy, hogy elnökké válhatnak. Nagyobb tiszteletet kellene tanúsítanunk a hivatal iránt” – mondta a kormányfő.

Nem akart találgatásokba bocsátkozni a választási részvétellel kapcsolatban, csak annyit mondott, hogy „minden választás, melyen magas a részvételi arány, Szlovákia érettségéről tanúskodik. „Minden jövőbeni elnök számára az lenne a legjobb, ha a lehető legerősebb mandátummal rendelkezne, és a lehető legtöbb ember szavazna rá” – tette hozzá Pellegrini.

Kövesse facebook oldalunkat is!