2019. május 5., 14:22

A jószándék bakugrásai

Évtizedek óta hagyomány Szlovákiában, de más közép-európai országban is, hogy egy-egy település vezetői kerek jubileumuk alkalmából felkeresik a tisztes kort megért polgártársakat, hogy jó egészséget kívánjanak és egy kis ajándékkal is kedveskedjenek nekik.

idosek-koszontese.jpg
Fotó: Archívum

Az Európai Unió azonban a személyi adatok védelméről hozott rendeletével ezt a szokást ellehetetlenítette, így már nem lehet senkinek a személyi adatait az illető jóváhagyása nélkül számon tartani.

A nagyszombati önkormányzat azonban talált egy megoldást ennek a jó szándékkal meghozott, de következményeiben olykor szerencsétlen előírásnak a megkerülésére. Felszólította a város lakóit, hogy ha családjukban él egy 90, 95, 100 éves vagy annál idősebb személy és úgy gondolják, hogy a városháza képviselőinek személyes jókívánságait szívesen fogadnák, akkor azt jelezzék a hivatalnak. Természetesen nem érkeznek üres kézzel, virágról, valamilyen kis ajándékról gondoskodnak majd és beírják a felköszöntött személy nevét a város emlékkönyvébe is.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.