2019. január 27., 13:56

A házelnök doktori címét legálisan használja

Andrej Danko, a szlovák parlament elnöke, a TA3 A politikában című vasárnapi vitaműsorában kijelentette: ha a bíróság úgy dönt, hogy jogtalanul használja doktori címét, akkor azt tiszteletben fogja tartani.

Andrej Danko
Fotó: TASR

"De addig senki ne törölje belém a lábát" – jegyezte meg, utalva az ellenzéki képviselők indítványára, hogy a törvényhozás rendkívüli ülésen döntsön a házelnökről. Az ülést ettől függetlenül össze fogja hívni.

Doktori munkájával kapcsolatban elmondta, hogy irodalmi módon öt munkát dolgozott fel. Azt az ellenzék által terjesztett vádat, hogy egyszerűen kimásolta a szöveget primitívségnek és csúsztatásnak nevezte.

„Az elsők között voltam, aki ilyen munkát írt. És akkoriban erre vonatkozólag nem léteztek semmiféle szabályok.” – jegyezte meg. – „Az fontos volt, hogy feltüntették a szerzőket. Ha az egész 72 oldal így lett volna összerakva, az összhangban lett volna a törvénnyel. Én a címet legálisan kaptam, legálisan használom és holmi kis hazugocska az SaS-ből nem kezdegethet velem.”
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.