2019. szeptember 6., 13:40

A civilek is a magyar egység megteremtése mellett állnak

Az Összefogás mozgalma, melynek célja az egységes magyar képviselet megteremtése, ma megbeszélést tartott az országos civil szervezetek vezetőivel. A Komáromban rendezett pénteki találkozón a Csemadok, a Diákhálózat, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, valamint a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége vezetői vettek részt.

Összefogás-civilek
Médialapozó

A találkozón Fekete Irén, az SZMPSZ elnöke és Vörös Mária, az SZMPSZ alelnöke, Bárdos Gyula, a Csemadok elnöke, Mézes Rudolf, az SZMSZSZ elnöke és Leczkési Zoltán, a Diákhálózat elnöke találkozott az Összefogás mozgalom vezetőivel – Mózes Szabolccsal és Orosz Örssel.

A felek kifejezték, hogy az összefogás, az egységes képviselet ideáit mindnyájan támogatják.

Összefogás nélkül nincs magyar érdekképviselet, ezért mindenkire szükség van, aki tenni akar az együttműködésért és a jövőért”

– mondta Mózes Szabolcs.

„A civil szervezetek munkája nélkül a közélet reformjára esélyünk sem lenne” – nyilatkozta Orosz Örs.

A civilek tudatosítják közösségünk jelenlegi helyzetének súlyosságát, ezért közösen elhatározták, hogy lehetőségeikhez mérten saját szervezeteiken keresztül próbálják segíteni az egység létrehozását.

Emellett szervezeteik segítségével az egységes tartalmi, szakmai program kidolgozásából is kiveszik részünket.

Az egység megteremtésére rendelkezésre álló idő rövid, ezért a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség elnökével, Gál Erikkel és a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala szóvivőjével, Tokár Gézával ez előző napok folyamán folytattak tárgyalásokat az Összefogás mozgalmának életre hívói. A jövő hét folyamán sor kerül a Református Egyházzal való egyeztetésre is.

Összefogás-civilek
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.