2019. október 23., 17:11

A bírói tanács foglalkozni fog a Threema-botrány új fejleményeivel

Lenka Praženková, a Szlovák Köztársaság Bírói Tanács elnöke bejelentette, a testület következő ülésén, azaz jövő héten hétfőn, foglalkoznak majd a Threema-ügy kapcsán napvilágot látott új fejleményekkel.

lenka-prazenkova-biroi-tanacs.jpg
Fotó: TASR

Minderről Veronika Müller, a Tanács szóvivője tájékoztatta a Szlovák Hírügynökséget. Az ülésen napirendre kerül majd az is, Praženková miért javasolta a leváltott igazságügyi államtitkárt, Monika Jankovskát az alkotmánybíróság testületébe.

A Bírói Tanácsnak foglalkoznia kell ezzel a botrányos és az igazságszolgáltatásba vetett bizalmat aláásó helyzettel.

– áll a kiadott közleményben.

A bírói tanács szerint szinte naponta látnak napvilágot új információk arról, miként befolyásolták egyesek a bírói munkát, és milyen korrupciós ügyek voltak a szlovák bíróságon.

"Ha ezek valódisága bebizonyosodik, az megbocsáthatatlan és a talár viselésével összeegyeztethetetlen." – zárul a Bírói Tanács közleménye.

A Tanács különleges bizottságának két tagja (Lenka Praženková és Marcela Kosová, büntetőbíró) éppen a napokban mondott le pozíciójáról, miután kiderült, részt vettek egy olyan disznóvágáson is, amelyen Marian Kočner is "tiszteletét tette".
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.