Akár 200 eurós karácsonyi nyugdíjat is hozhat a postás

2019. november 28., 15:32
ma7

A Szociális Biztosító december 2-ától kezdi kifizetni a karácsonyi nyugdíj-kiegészítést, közölte Peter Višváder, a biztosító szóvivője.

euro, pénz
Fotó: Pixabay

A tavalyi évhez képest a duplájára emelkedett a kiegészítés, amit azok kaphatnak meg, akiknek a nyugdíja nem haladja meg a 658,50 eurót. Ezt a határt szintén megemelték, ezáltal 1,302 millióra emelkedett azok száma, akik karácsonyi kiegészítést kapnak.

Akinek 210,21 eurónál alacsonyabb a nyugdíja, az 200 eurót kap. 210,21 euró és 420,40 euró közti nyugdíj után a kiegészítés összege 200 és 124,33 euró között mozog, a 420,41 euró és 658,50 euró közti sávban pedig 98,85 euró és 13,14 euró között.

A nyugdíj-kiegészítés kifizetését nem kell kérvényezni, automatikusan kifizeti a biztosító.

Azok, akik szeretnék pontosan tudni, hogy nekik mennyit hoz „ajándékba” a postás decemberben, ezt a biztosító honlapján egy erre szolgáló számológéppel kiszámíthatják. Elég csak feltüntetni a nyugdíjuk összegét, a számológép máris kidobja, mennyi karácsonyi nyugdíjat fognak kapni.

Mire költik?

Mini közvélemény-kutatást tartottunk, néhány nyugdíjast megkérdeztünk arról, mire fordítják ezt a karácsonyi ajándékként is felfogható plusz juttatást. A legtöbben éppen a legszebb és egyben legpénzfalóbb ünnepre, a karácsonyra. Ebből vásárolnak ajándékot szeretteiknek.

Akadtak azonban előrelátóbbak is, akik félreteszik ezt a pénz a nehezebb időkre, esetleg arra, hogyha valami elromlik a háztartásban, azt meg tudják javíttatni vagy újra cserélni.

Szerencsére olyan válaszadót is találtunk, aki valamilyen dédelgetett álmára gyűjt már egy ideje, és ezt a pénzt is hozzáteszi a többihez, hogy azt mielőbb valóra válthassa.

Amiben viszont szinte mindannyian egyetértenek, az nem más, mint hogy minden évben nagyon várják és örülnek ennek a kis pluszpénznek.

Kövesse facebook oldalunkat is!