2018. április 16., 20:27

Jótékonysági koncertet rendeztek a járás alapiskoláinak megsegítésére Rozsnyón

A református templomban második alkalommal valósult meg az MKP rozsnyói járási elnöksége és a szülői munkaközösségek közös rendezvénye a járás teljes szervezettségű alapiskoláinak megsegítésére. A koncert felhívta a figyelmet az áprilisban zajló iskolai beiratkozásokra.

rozsnyói jótékonysági koncert az alapiskolás megsegítésére
Médialapozó
Fotó: Palcsó Zsóka

„Úgy gondolom, hogy ennek a rendezvénynek az összefogás az üzenete. Tavaly néhány lelkes MKP-s és közösségben gondolkodó ember elkezdett egy folyamatot. Ilyen kezdeményezésből minél több kell. Mert ez jelzi, hogy a közösség él, él a táj, vannak céljai, van víziója, tovább akar fejlődni, erősödni akar“ – nyilatkozta a rendezvényről Menyhárt József.

Az MKP elnöke sokoldalú személyiség. Nemcsak egyetemi oktató, de a közel 20 éve alakult Kicsi Hang verséneklő együttes alapítója, zeneszerzője. Lantos Borbély Katalinnal közös műsoruk a magyar irodalom néhány gyöngyszemét mutatta be.

Fotó:  Palcsó Zsóka

„Hálásak vagyunk, hogy újból eljöttek a helyiek és támogatták a járás teljes szervezettségű magyar iskoláit. Így a jótékonysági koncerttel újból elértük azt a célt, hogy az emberek nem maradtak közömbösek az oktatási intézmények támogatására” – adott hangot örömének Simon Csaba, az MKP rozsnyói elnöke, a rendezvény főszervezője.

A jótékonysági koncerten színes műsorral mutatkozott be a Máté László karnagy által vezetett Gömörhorkai Egyházközség énekkara, valamint a járás öt községének dalosaiból alakult Andrássy Dénes Férfikar, Kórintus László vezetésével. A járás öt teljes szervezettségű alapiskolája nevében a Rozsnyói Református Egyházközség Alapiskolájának vezetője köszönte meg a szervezők támogatását.

Fotó:  Palcsó Zsóka

„Az, hogy a jótékonysági koncert éppen áprilisban, a beíratások idején van, összhangban van a beiratkozási programmal. S ez minden iskolának fontos ahhoz, hogy tovább tudjanak lépni. Ezzel is fel szerettük volna hívni a figyelmet, hogy minél több magyar ajkú gyermek magyar iskolába találja meg a helyét” – beszélt az anyanyelven történő oktatás fontosságáról Juhász Edit, a rozsnyói Református Egyházközség Alapiskolája igazgatónője. „A templom erőt és hitet ad embereknek. Feltöltődik a lélek, amelyet a zene csak fokozni tud” – fűzte hozzá az egyházi intézmény vezetője.

Fotó:  Palcsó Zsóka

A II. jótékonysági koncert adományai a dernői, szádalmási, pelsőci Dénes György Alapiskolát, rozsnyói Óvoda, Fábry Zoltán Alap-és Szakközépiskolát és a rozsnyói Református Egyházközség Alapiskoláját támogatták.

rozsnyói jótékonysági koncert az alapiskolás megsegítésére
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.