2021. október 10., 13:55

A volt egészségügyi miniszter szerint mégsem lenne rossz az országos tesztelés

Marek Krajčí volt egészségügyi miniszter és jelenlegi parlamenti képviselő a járvány kezelését bírálta, és kijelentette, hogy rohamosan növekszik az áldozatok száma. A ta3 Politikában című hétvégi vitaműsorában, amelynek a járványhelyzet volt a legfőbb témája,  közvetve a jelenlegi egészségügyi minisztert, Vladimir Lengvarskýt bírálta.

Krajčí-Lengvarský
Fotó: TASR
Marek Krajčí és Vladimír Lengvarský

Mint mondta, nálunk a legrosszabb a járvány harmadik hullámának kezdete, amit a meghozott rendelkezések eredményeznek. Krajčí azt is bírálta, hogy az iskolaév kezdetén nem szállították ki a diákoknak az antigénteszteket, amit rendszerhibának nevezett.

Ha a helyzet két-három hétig még tovább romlik, nem biztos, hogy rossz ötletnek számít egy országos tesztelés elvégzése”

– fűzte hozzá Krajčí.

A vitaműsor során azonban Krajčí az SaS-es Jana Bittó Cigániková éles kritikájával találta szemben magát, aki kijelentette semmiképpen sem lehet átfogó tesztelés.

A lehető leghamarabb feledjük el, hogy ez a lehetőség létezik”

– mondta hozzáfűzve, a lakosság több mint a fele be van oltva. „Az emberek egy része pedig már legyőzte a covidot, van tehát arra mód, hogy valamilyen módon teszteljünk” – érvelt Cigániková. A képviselő asszony elutasította továbbá annak a lehetőségét is, hogy a lakosság bizonyos csoportjai számára kötelezővé tegyék az oltást, ami szerinte az egészségügyi szakemberek vagy szociális dolgozók távozását eredményezhetné.

Vladimír Baláž (Smer-SD) parlamenti képviselő az alacsony átoltottság okaként a hiányzó vezetőt, illetve a kérdésről való kommunikáció módját jelölte meg. A szükséghelyzet bevezetését, illetve az országos tesztelés meghirdetését azonban ő is elutasította.

A szintén volt egészségügyi miniszter Richard Raši jelenleg független képviselő és a parlamenten kívüli Hlas-SD alelnöke visszautasította azt az állítást, hogy az ellenzék nem segít a járvány megoldásában.

Mi támogatunk minden olyan törvényjavaslatot, amely segít az országnak, ellenkezőleg a mi javaslatainkat vannak elutasítva”

– fűzte hozzá Raši, aki szintén nem ért egyet a kötelező oltással, szerinte azzal az ország elveszítené az egészségügyi dolgozókat.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!