A szlovák-magyar határon folytatódik a kormányellenes budapesti tüntetés

2018. december 17., 14:32
ma7 | TASR

Hétfőn, délután két órától a magyarországi ellenzéki politikai pártok, szakszervezetek és civil szervezetek képviselői elfoglalják a Bánréve-Sajószentkirály (Kráľ) határátkelőhely egyik, Magyarország felőli sávját – így szeretnék kifejezni szolidaritásukat a néhány napja tartó budapesti tüntetések résztvevőivel. Mindezt Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke árulta el a 24.hu hírportálnak.

egyetemistak-tuntetok.jpg
Fotó: MTI

Komjáthi elmondása szerint a mostani nem demonstráció, sokkal inkább a kormány lépéseivel való egyet nem értés és a múlt hét óta tartó demonstráció résztvevőivel való szolidaritás kifejezése lesz.

A tüntetés szervezői 15-20 járművel szeretnék elállni az említett határátkelő Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, Magyarország felőli részét.

A demonstrálók a Munka Törvénykönyve módosításának és a rendőrökre vonatkozó túlórának az eltörlését követelik, ezen kívül szeretnék, ha az igazságügy és a közszolgálati média független lenne, valamint, ha Magyarország csatlakozna az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz.

A budapesti tüntetéssorozat múlt héten szerdán kezdődött, miután elfogadták azt a törvénymódosítást, amelynek értelmében az évi 250 óra helyett (Szlovákiához hasonlóan) 400 órát lehet az alkalmazottaknak túlóraként ledolgozniuk. A vasárnap tartott negyedik, kormányellenes demonstráción több mint 10 000 magyar vett részt.

Kövesse facebook oldalunkat is!