lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2018. szeptember 24., 16:16

A szlovák házelnök felháborodott

Andrej Danko (SNS), a parlament elnöke a Denník N napilapban megjelent állításra reagálva kijelentette: ő a jogi doktori címét jogosan használja.

Andrej Danko
Fotó: TASR

Az újság szerint Danko titkolja, hogy miként szerezte meg a címet. A házelnök szerint nincs másról szó, mint személyének a lejáratásáról, ezért bocsánatkérésre szólította fel a lap szerkesztőségét.

Sért engem, hogy  a Denník N nap mint nap bepiszkol engemet. Rendesen elvégeztem a pozsonyi Komenský Egyetemet, rendesen befejeztem a doktori tanulmányaimat és letettem az ügyvédi vizsgát is. Minden általam használt címemet legálisan szereztem. A Denník N piszkos játékaiban nem veszek részt” – mondta Andrej Danko, aki jelenleg munkalátogatáson van Görögországban.

A támadások hátterében szerinte az állhat, hogy szóba került lehetséges államfő-jelöltsége. Az ellenzéki OĽaNO felszólította Dankót, hogy hitelesen cáfolja meg a gyanút és mihamarabb tegye közzé doktori értekezését és annak az iskolának a nevét is, ahol a jogi doktori címét szerezte.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.