A RegioJet része lesz a fővárosi közlekedésnek

hirek.sk 2017. július 16., 17:14
POZSONY. Nagy terveket szövöget a RegioJet. A sárga szerelvényeiről ismert magán vasúttársaság városi megállók révén kötné össze Pozsonyt. Az S70-es jelzésű járat a csúcsforgalom idején 15, a fennmaradó időben pedig 60 percenként közlekedne.

Folytatódnak és egyre előrehaladottabbak a Pozsonyi Integrált Közlekedés (BID), mint az Integrált Közlekedési Rendszer (IDS) pozsony megyei koordinátora és a rendszerhez csatlakozni kívánó RegioJet magán vasúttársaság közötti tárgyalások.

A felek változatlanul folytatják a RegioJet belépésének feltételeiről, illetve a vonatkozó szerződés paramétereiről való tárgyalásokat. Mindemellett az utasok által használt chipkártyák elfogadásához szükséges műszaki feltételekről, illetve a menetjegy-eladásról is konzultálnak egymással.

„Tekintettel az új közlekedési társaság bekapcsolási folyamatának nehézségére, a RegioJet a Pozsony Megyei Integrált Közlekedési Rendszerbe (IDS BK) való belépésének előkészületei és a vonatkozó tárgyalások is folyamatosan zajlanak" - közölte a BID szóvivője, Eva Kukurová. A tárgyalások folytatását maga a RegioJet is megerősítette. „Teljes gőzerővel haladnak az előkészületek. Jelenleg a BID-be való belépésünkkel összefüggésben álló tájékoztató kampányunk előkészületeiről is tárgyalunk a BID-el" – közölte a sárga szerelvényeiről ismert magán vasúttársaság szóvivője, Aleš Ondrùj.

„Hozzávetőleg a nyár végén kezdetét vehetné maga a RegioJet belépésének folyamata. Egyelőre mindkét fél 2018. január.1-jéhez van kötve, amikor is a RegioJet be kellene, hogy lépjen a Pozsony Megyei Integrált Közlekedés Rendszerbe" – konstatálta Ondrùj.

A megye támogatja a terveket

Pozsony Megye Önkormányzata (BSK) a sárga szerelvények belépését már megszavazta. Hozzá hasonlóan szeptember végén a fővárosnak is véleményt kellene alkotnia. „A június 29-i rendes képviselő-testületi ülésen megszavazásra került a RegioJet társaság integrált közlekedési rendszerbe való belépésének programpontja, szeptemberben a jóváhagyás folyamata folytatódik" – közölte állásfoglalásában a fővárosi magisztrátus.

Karolína Ducká, a a közlekedési minisztérium szóvivője még júniusban elmondta, a szaktárca is üdvözli a RegioJet belépési szándékát. A tervek szerint a RegioJet szerelvényeivel Pozsony – Főállomás (Bratislava-Hlavná stanica), Pozsony – Újváros (Bratislava-Nové Mesto), Pozsony – Vereknye (Bratislava-Vrakuòa), Pozsonypüspöki (Podunajské Biskupice), Csölle (Rovinka), Misérd (Nové Košariská), Annamajor (Miloslavov), Úszor-megállóhely (Kvetoslavov-zastávka) és Úszor (Kvetoslavov) állomáshelyeket kötné össze.

A jövőbe ezen a szakaszon további két új megállóhely létesülne, mégpedig a Szent Márton temető (Martinský cintorín) és a Ruzsinovi megálló (Ružinov). Az S70-es jelzésű járat a csúcsforgalom idején 15, a fennmaradó időben pedig 60 percenként közlekedne.

Az S70-es járat vonalán minden egyszeri használatra szolgáló és elővételben váltott IDS BK-ás menetjegy, ahogy a társaság kizárólag vasúti közlekedésre alkalmas duáltarifás menetjegyei is érvényesek lesznek „Belépésünket követően így a vonatokon való közlekedés a városi tömegközlekedésre alkalmas villamosbérlettel is lehetségessé válik" – tette hozzá Ondrùj.

Forrás: Hnonline.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS